Vesti Kopaonik - Međunarodno takmičenje u freestyle snowboardu

Kopaonik - Međunarodno takmičenje u freestyle snowboardu

Kopaonik | 09.12.2012. | MK
Snowboard jam 1640

U organizaciji MK Resorta i Udruženja Freestyler u okviru Ski openinga održano je međunarodno takmičenje u "freestyle snowboardingu" čime je Kopaonik dobio na atraktivnosti. Na samom krovu hotela "Grand" napravljena je skakaonica i konstrukcija u pravcu postojećih gelendera, što je mnogobrojnu publiku ostavilo bez daha.

U takmičenju je učestvovalo desetak vrhunskih snowboardera: Srbije, Hrvatske, Slovenije i Južnoafričke Republike.

Težak zadatak ocenjivanja imao je naš FIS sudija Željko Milanović, uz superviziju slovenačkog sudije Iztoka Šumatića, koji je postavljen za glavnog sudiju na predstojećim OI u Sočiju.

Na ovom takmičenju borderi su pokazali vrhunsku veštinu. Domaći predstavnici su pokazali umeće koje može da se meri sa renomiranim reprezentativcima iz regiona. Nakon jednosatnog jam session-a na gelenderima i jumpu, paletom najaktuelnijih i najrizičnijih trikova pobedu je odneo Nejc Ferjan. Drugo mesto pripalo je Žigi Rakovecu, dok je treće osvojio Jernej Pucko, koji je uradio jedan od najatraktivnijih trikova na gelenderu "fifty - fifty to front flip out" što je publika nagradila velikim aplauzom.
Čitavoj atmosferi, pored nesvakidašnje lokacije krova hotela Grand doprineli su: bacači plamena, veseli ritmovi sa zvučnika DJ Dade Selektah, aktivni voditelj, brojna publika i sjajni freestyle snowboarderi.
Međunarodno takmičenje u "freestyle snowboardingu  podržali su i Burn, Skijališta Srbije i Planinarsko Smučarsko Društvo "Rtanj".

Galerija slika

Komentari