Vesti Kopaonik - Martovsko skijanje od Sunčane doline do Gobelje

Kopaonik - Martovsko skijanje od Sunčane doline do Gobelje

Kopaonik | 11.03.2014. | skis.rs
Kopaonik 2800x486

Kategorije

Nakon što su u četvrtak pušteni u rad liftovi Jaram i Gobelja, u petak 7. marta 2014. skijašima i borderima je na raspolaganju još jedan ski lift, Kneževske bare.

U tom trenutku su na Kopaoniku pripremljene 22 staze, a ljubitelje zimskih sportova prevozi 20 žičara. Visina utabanog snega na stazama je do  55 centimetara, a visina prirodnog snega je oko 40 centimetara.

U subotu 8. marta sneg je počeo da pada kasno popodne i tokom noći i napravio pokrivač od novih 20 centimetara i time stvorio pravi zimski raj u martu mesecu..

Zahvaljujući novom snežnom pokrivaču i odlčnoj pripremi staza od nedelje 09.03.2014. u program rada puštena je žičara Sunčana dolina, kao i prateće staze 1 i 1b. Tada su na Kopaoniku u funkciji bile 22 žičare, a na raspolaganju je 24 dobro pripremljenih staza.

Od utorka, 11.03.2014. pušta se u rad žičara Gobelja četvorosed, kao i šest staza koje prate ovu instalaciju. Iz programa rada isključuje se ski lift na Gobelji koji je do sada prevozio skijaše.

Visina prirodnog snega na Kopaoniku je 65 centimetara, dok utabanog snega na stazama ima do 55 centimetara.

Tokom vikenda u ski centru Kopaonik skijalo je 5 hiljada skijaša.

Brojni zabavni sadržaji čine Kopanik pravim rajem za mališane. Pored najvećih atrakcija poput boba na šinama i tjubing staze, od 7. marta su za decu dostupne i dečije motorne sanke.

Ove sanke posebno napravljene i prilagođene najmlađima od danas se rentiraju u ski centru Kopanik. Roditelji koji žele da svojoj deci priušte ovakav vid zabave mogu da iznajme sanke u Dolini sportova, gde je napravljen poseban poligon za vožnju ovih sanki. Rentiranje ovih sanki na 10 minuta staje 600 dinara, a krate se mogu kupiti na prodajnim mestima Skijališta Srbije.

 

Komentari