Vesti Kopaonik - Ljubitelji planinskog biciklizma i trčanja okupirali planinu

Kopaonik - Ljubitelji planinskog biciklizma i trčanja okupirali planinu

Kopaonik | 03.08.2017. | zurnal.rs
3stanekopa2017 800x486

Oko 700 takmičara, lјubitelјa trčanja i biciklizma okupilo se poslednjeg vikenda jula na terenima Nacionalnog parka „Kopaonik“ gde su se održale dve izuzetno zanimlјive sportske manifestacije u organizaciji sportskog udruženja „Na sve strane“ iz Beograda.

Sportski vikend je otvorila trejl trka „Trejl rejs Kopaonik“ na kojoj su se okupili lјubitelјi trčanja iz cele Srbije, ali i iz inostranstva. Pred učesnicima su bile dve staze, jedna duga 7 km, a druga 15 km. Start trke bio je u okviru Turističkog centra Konaci odakle su takmičari krenuli put predivne Kopaoničke šume.

U generalnom plasmanu na stazi od 15 km prvo mesto kod žena osvojila je Nevena Jovanović (1:16:02), dok je Đuro Borbelј (1:02:27) bio najbrži među muškarcima. Na stazi dugoj 7 km prva među ženama u generalnom plasmanu bila je Milica Bajković  (43:54) dok je među muškarcima prvo mesto osvojio Denis Firulović (34:19).
Kompletne rezultate možete pogledati na sajtu trke putem linka: www.trailracekopaonik.com/sr/live-rezultati/
 
Drugi deo subote obeležila je dečija trka koja je okupila preko 120 mališana različitog uzrasta u „dolini sportova“, a nakon toga održana je Eliminator trka sa preprekama na kojoj su zalјublјenici u mauntinbajk imali priliku da odmere snage. Prvi kroz cilј prošao je jedan od najtrofejnijih srpskih mauntinbajkera Bojan Đurđić, koji je u sjajnoj finalnoj vožnji obezbedio prvo mesto.
 
Drugi dan vikenda protekao je u znaku biciklizma. Četvrti MTB maraton „Tri strane Kopaonika“ okupio je rekordan broj biciklista iz cele Srbije, ali i veliki broj učesnika iz regiona.  Pred učesnicima su bile tri staze u zavisnosti od nivoa spremnosti, koje su bile dodatno izmenjene u odnosu na prošlu godinu, a sve u cilјu da omoguće upoznavanje novih, izuzetno atraktivnih, predela Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Novi pobednik velikog maratona „Tri stane Kopaonika“ u ženskoj kategoriji je Ivana Kostić (5:20:45) dok je u muškoj kokurenciji ubedlјivu pobedu odneo Srećko Đolić (3:50:26). Najbolјi učesnici na stazi srednjeg maratona bili su Milica Stevanović i Jovan Rajković, dok su na stazi malog maratona najbolјi učesnici bili Emir Koca, Leo Kralevski i Andrea Budimovska.
Ukupne rezulate možete pogledati putem linka: www.tristranekopaonika.rs/sr/live-rezultati
 
Sportski vikend na Kopaoniku bio je ujedno i najposećeniji vikend letnje sezone, što govori u prilog tome da su sportovi u prirodi kao što su trejl trčanje i mauntinbajking u velikoj ekspanziji. Ispred organizacije trka velika zahvalnost ide Nacionalnom parku „Kopaonik“, Skijalištima Srbije, opštinama Raška i Brus, ali i hotelijerima na Kopaoniku koji su u velikoj meri pomogli organizovanje ova dva događaja.

Sledeće druženje sportista zakazano je za poslednji vikend jula meseca 2018. godine.

 

Komentari