Vesti Kopaonik - Gradi se elitni hotel "Doli Bel" na mestu kafića "Novak"

Kopaonik - Gradi se elitni hotel "Doli Bel" na mestu kafića "Novak"

Kopaonik | 22.06.2015. | blic.rs
kopaonik srdjan djokovic020114ras foto goran srdanov

Kategorije

Zvonko Veselinović, biznismen sa Kosova, od Srđana Đokovića je kupio zemljište na Kopaoniku na kome će za dvadesetak dana početi da gradi hotel sa pet zvezdica, saznaje "Blic".

Veselinović je otkupio i idejni projekat koji je uradio Saobraćajni institut CIP, a sve to bi trebalo da ga košta oko 600.000 EUR. Predugovor je potpisan, a Veselinović će zvanično postati vlasnik polovinom juna, kada bi i građevinska dozvola trebalo da postane pravosnažna.

Radi se o parceli površine oko 900 kvadrata, na kojoj je sada kafić "Novak", a nekad je tu bio kafić "Doli Bel", koji je Srđan Đoković kupio pre nekoliko godina i gde je planirao da izgradi hotel. Iako je za novi objekat izrađen i urbanistički projekat, koji je opština Raška 20. decembra 2013. godine usvojila, i iako su pribavljeni svi drugi papiri za gradnju, Đokovići su odustali od gradnje.

Izvor "Blica" tvrdi da je posao sklopljen na inicijativu Srđana Đoković, koji je ceo projekat i ideju ponudio Veselinoviću.

- Za porodicu Đoković ovaj kompleks bio je više emotivni nego poslovni interes. Oni su, naime, vezani za Kopaonik zato što je Novak tu napravio prve korake u tenisu. Zbog toga su i krenuli u ceo taj posao, ali prošle godine su odustali pa je Srđan Đoković ponudio Veselinoviću da kupi plac, pod uslovom da izgradi hotel i da ništa ne menja u idejnom rešenju. Veselinović i Srđan Đoković su prijatelji već decenijama, jer su i jedan i drugi iz Zvečana, pa je cela transakcija bila vezana samo za pokrivanje troškova onog što je dosad uloženo - objašnjava sagovornik "Blica".

On dodaje da bi početkom juna sva papirologija trebalo da se završi i da bi tada i gradnja trebalo da počne.

-Hotel će izgledati kao planinska kuća i biće nešto neviđeno na Kopaoniku. Neće biti veliki, imaće 14 superluksuznih apartmana, tri sobe i podzemne garaže. Planirane su tri podzemne etaže, prizemlje sa galerijom, dva sprata i dva nivoa potkrovlja. Na tom prostoru biće izgrađen bazen i spa centar, imaće solarnu energiju i zvaće se "Doli Bel", a biće u vlasništvu porodične firme Veselinovića "Inkop" d.o.o iz Ćuprije. Ovih dana počeće rušenje sadašnjeg restorana "Novak" - tvrdi izvor "Blica".

Saznanja "Blica" potvrdio je i Zvonko Veselinović.
- Pravno objekat još nije u mom vlasništvu, ali ovih dana bi trebalo da postane, jer smo predugovorom definisali da ga naša kompanija preuzme kada izdata građevinska dozvola postane pravosnažna. Srđan Đoković se nije javljao na telefon poznat redakciji, a ni kompanija "Family Sport" nije odgovorila na Blicova pitanja.

Posvećen Noletu
- Važno je da će Srbija do kraja novembra dobiti jedan od najelitnijih hotela, koji će biti ponos Kopaonika i koji će dati novi impuls razvoju turizma. Hotel će se zvati "Doli Bel" i sigurno će jedan deo u njemu biti posvećen Noletu - kaže Veselinović.

      Vest preneta iz dnevnog lista "BLIC" od 21. maja 2015.

 

Galerija slika

Komentari