Vesti Kopanki - Pelister, MKD - Radovi na pripremi skijališta za zimsku sezonu

Kopanki - Pelister, MKD - Radovi na pripremi skijališta za zimsku sezonu

Pelister, Bitola | 15.09.2021. | Hotel Molika
kopanki sept2021 1 1200x730a

Na ski centru Kopanki na Pelisteru iznad Bitole u Republici Severna Makedonija u toku su aktivnosti na realizaciji plana i programa za uspešnu predstojeću skijašku sezonu.

Sa realizacijom plana se odpočelo još u maju ove godine radovima na ozgradnji ski bifea na lokaciji "Begova česma" pored polazne stanice dvosed žičare Kopaonki koji će raditi tokom cele godine za potrebe skijaša, planinara, rekreativaca...

Mehanizacija AD "ESM REK Bitola" u koordinaciji sa zaposlenima u hotelu Molika su radili i na izravnavanju ski staze čišćenjem terena od korenja i niskog rastinja, kopanjem drenažnih kanala i košenjem vegetacije duž ski staza i pored svih ski instalacija Ski centra Kopanki.

U julu su sprovedene aktivnosti na čiščenju suvog drveća i divlje vegeracije celom trasom duž stubova za napajanje električnom energijom od lokacije Begova česma do platoa Kopanki gde se nalaze izlazna stanica dvoseda, početak ski lifta kao i planinarski dom.

Tokom avgusta su rađene popravke na stubovima ski lifta, pre svega na sanaciji koturnih baterija koje vode sajlu.

Ovih dana se nesmanjenim intenzitetom se nastavljaju radovi na remontu ski lifta Kopanki od strane stručne ekipe "FOD Novaci". Radi se na za popravkama elektro-mehaničke opreme i uređaja kao i uklanjanju defekata zamenom oštećenih delova ili njihovom reparacijom.

 

Galerija slika

Komentari