Vesti Kopanki, Bitola - Na skijalištu na Pelisteru počela ski szona

Kopanki, Bitola - Na skijalištu na Pelisteru počela ski szona

Kopanki, Bitola, MKD | 26.12.2021. | sitel.com.mk
2021 12 26 pelister 960x584

Nakon obilnih snežnih padavina predhodne dve nedelje, skijaška sezona na skijalištu "Kopanki" na Pelisteru iznad Bitole, počela je ranije nego što je uobičajeno, s obzirom da je poslednjih godina sezona počinajla tek u februaru.

Novost je sunčana terasa, kako je nazivaji platforma, koja nudi prostor za odmor, opuštanje, hranu i piće.

"Uprkos niskim temperaturama ovih dana, s jedne strane smo radili na održavanju ski staze, a sa druge strane imali smo svakodnevne posete, posebno vikendom. Danas, ovo sunčano vreme koristimo za dodavanje novih sadržaja. Pored svih priprema centra za skijaše, dodali smo novu platformu na ovom sunčanom delu Begove Česme", rekao je Nikola Karovski, direktor Hotela Molika.

Ovog vikenda hotel Molika, koji je dieo ELEM Toursa, kao i ski staza, ima veliki broj posetilaca. Očekivanja hotelijera da će ova godina biti bolja nisu se ispunila, kaže Karovski.

"Trenutno imamo goste vikendom, ali nije dinamika kakvu smo nekada imali. Ovaj vikend je iskorišćeno oko 70 odsto, 100 odsto smo rezervisani za novogodišnje praznike, nadam se da će mere i uslovi koje će doneti i kojima trenutno vlada Ministarstvo zdravlja omogućiti da praznici prođu kako treba", rekao je Karovski.

Osim platforme, već je urađen projekat osvjetljenja ski staze za rad u dve smene, a predviđeni su i dodatni sadržaji za sigurnost skijaša.

    Izvor: sitel.com.mk   https://youtu.be/A2HaBahhwkk

 

Komentari