Vesti Kongres i izbor novog predsednika FIS-a odložen za juni 2021.

Kongres i izbor novog predsednika FIS-a odložen za juni 2021.

| 02.08.2020. | FIS
FISflag 1000x608

Kao što se i očekivalo, 52. kongres FIS-a, prvo zakazan za proleće na Tajlandu, a zatim pomeren za ovu jesen u Švajcarskoj, ponovo je odložen za 5. juni 2021. a održaće se u Portorožu u Sloveniji.

"Trenutno stanje sa epidemijom Covid-19 širom sveta i aktuelna ograničenja putovanja jasno su odredili da ovo nije vreme za okupljanje članova FIS-a", pojašnjava aktuelni predsednik Gian Franco Kasper.

On je upravo na ovom Kongresu trebao da dobije naslednika, na mestu Predsednika Međunarodne skijaške federacije, ali je to imenovanje odloženo za deset meseci.

Od 29. septembra do 2. oktobra, održaće se sastanci tehničkih odbora FIS-a, po jedan za svaki sport, u vidu video konferencija pre nego što se 3. oktobra, takođe virtuelno, održe izbori gradova domaćina za Svetsko prvenstvo u alpskom i nordijskom skijanju 2025. godine.

Svaki od četiri Kandidata za domaćina Prvenstva održaće svoje posljednje predstavljanje putem video linka, nakon čega će se izabrati dva Organizatora alpskog i nordijskog prvenstva.

 

Komentari