Vesti Komemoracija povodom smrti Duška Koraća

Komemoracija povodom smrti Duška Koraća

Beograd | 08.01.2016. | rts.rs
korac 1640x389

U Galeriji RTS-a održana je komemoracija povodom smrti legendarnog sportskog novinara javnog servisa Duška Koraća. Duško je bio naš drug, naš bučni kreativac, borac protiv nepravde, ličnost iz nekog drugog vremena, poručila je okupljenima urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević.

Bio je uvek svoj, a zauvek naš, rekla je Kovačevićeva, koja je u ime RTS uputila saučešće njegovoj porodici koja je prisustvovala komemoraciji.

Kovačevićeva je navela da je "sa Duškom otišao sa RTS-a poslednji predstavnik stare garde sportskih novinara i komentatora" te medijske kuće. Njega nije stvorio RTS, on je bio u toj generaciji koja je RTS stvarala. Na današnjim mladima u Sportskoj redakciji je da pokažu mogu li ih dostići i biti bolji, istakla je Kovačevićeva.

Duško Korać je skoro četiri decenije radio u sportskoj redakciji RTS-a.
"Čovek je sa tobom uvek znao na čemu je. One koje si voleo uzdizao si, pisao si o njima pesme, u prenosima ih veličao, proslavljao", istakao je Koraćev kolega Radoslav Simić.

Urednik Sportske redakcije Zoran Marković rekao je da je Duškova smrt isuviše šokantna, iznenadna i bolna. "Bio si originalan, poseban i neponovljiv. Sportska redakcija RTS-a više neće biti ista. Ostaće velika novinarska i ljudska praznina", dodao je Marković.

Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić rekao je da je Korać voleo bele staze i planine. Božić je napomenuo da je Korać bio "vrlo rečit, elokventan, britkog jezika, ali pravdoljubiv". Srce je dao našem sportu. Na snegu, vetru, velikom minusu, sa kamerom u ruci da zabeleži događaj, takmičenje, snimi decu u kapijama, njihovu radost, da promoviše naš sport, težak ali prelep, rekao je Božić.

Komemoracijom u galeriji Radio-televizije Srbije od Duška Koraća su se oprostile i kolege iz drugih medijskih kuća, predstavnici atletskog, odbojkaškog i ostalih saveza.

Korać je preminuo 4. januara u 61. godini u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju biće 9. januara u 14 časova, na beogradskom Novom groblju.

             Izvor: Rts       Foto: Dušan Milenković 

 


 

Duško Korać ispraćen na Novom groblju

U subotu 09. januara 2016. u 14 sati na Novom groblju u Beogradu kremiran je Duško Korać, jedan od najboljih sportskih komentatora na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Stotine ljudi došlo je da oda počast i izjavi saučešće ožalošćenoj porodici. Među brojnim ljudima našli su se Bratislav Đorđević, Žarko Varajić, Đorđe Perišić, Slobodan Šarenac, Gojko Andrijašević i Mirko Alvirović i drugi.

– Duško je bio divan čovek, oštrog jezika, iskren. Uvek je govorio iz duše i niko nije mogao da promeni njegove stavove. Video sam ga dva dana pre nego što je preminuo i bio je potišten. Pružiću podršku njegovoj porodici i trudiću se da budem tu za njegovog sina – rekao je Mirko Alvirović novinar.

 

Komentari