Vesti Kolašin 1600 - Novo skijalište se spreme za ski sezonu

Kolašin 1600 - Novo skijalište se spreme za ski sezonu

Kolašin 1600 | 05.12.2018. | Skijanje.rs
Kolasin 1600 1000x555 2a

Skijalište Kolašin 1600, zovu ga i novi biser turizma u Crnoj Gori, uskoro otvara vrata prvim gostima - prenosi portala CDM. Na Twitter nalogu Vlade objavljene su fotografije kako izgleda skijalište.

Na terenu realnost je sledeća:

OviH dana je konačno dobijen priključak struje pa može da se krene sa testiranjem sistema na skijalištu, elektro opreme i konačno test šestosede žičare pod opterećenjem (proizvođača Doppelmayr).

Duž trase žičare je izgrađeno oko 4,6 km ski staza.

Bazni objekat ispod žičare je završen. U njemu se nalazi restoran kapaciteta 400 mesta kao i prostor za prateće službe na skijalištu kao što su GSS, lekar, ski škola, ski renta, kase za prodaju ski karata. U prizemlju su garaže za tabače snega i motorne sanke.

Nabavljena su dva tabača snega, PB400 sa vitlom i PB400 bez vitla, kao i dvoje motornih sanki.

Prilazni put je najvećim delom završen. Ostalo je nezavršeno prvih oko 500m puta na polazu od lokacije skijališta Kolašin 1450. Na ovoj deonici su neophodni obimniji radovi na postavljanju potpornih zidova.

Očekuje se da skijalište do početka ski sezone (kraja decembra) bude spremno da primi prve skijaše. Ski centar posluje u sastavu Javnog preduzeća Skijališta Crne Gore. Država je u projekat Kolašin 1600 ulažila 50 miliona eura.

Sastavni deo ukupnog projekta žičare su i Glavni projekat osnežavanja kao i Glavni projekat preostalih 6 km ski staza uz ou žičaru. Projekti su spremni, ali za sada se nezna kada će doći do njihove realizacije.

Razmišlja se i o izgradnji žičare K7 kojom bi dva susedna ski centra Kolašin 1600 i 1450 bili povezani. Moguće je da na proleće tender bude raspisan.

Svemu ovome dodatan impuls predstavlja izgradnja autoputa Bar – Boljare. Tako će se od aerodroma u Podgorici do skijališta u Kolašinu stizati za 40 do 45 minuta, što ih čini jednim od najbolje povezanih skijališta u regionu.

 

 

Galerija slika

Komentari