Vesti Karling - Svečano otvaranje Beogradskog karling šatora

Karling - Svečano otvaranje Beogradskog karling šatora

Beograd | 28.12.2016. | karling.rs
karling srb 800x486

Svečano otvaranje jedinstvenog na Balkanu Beogradskog karling šatora i klizališta u okviru Ledenog parka Stari DIF u Deligradskoj ulici broj 27, zakazano je za podne (12č) u četvrtak 29.12.2016. godine.

Prisutnima će se obratiti Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Uroš Tripković, član veća gradske opštine Savski venac, Marko Stojanović, predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije.

Beogradski karling šator jedini zatvoreni teren za karling na Balkanu, koji su zajedničkim snagama realizovali Ledeni park Stari DIF, Kraljevski karling klub, Savez za karling Beograda i Nacionalni savez za karling Srbije uz pomoć Svetske karling federacije.

Saradnja Nacionalnog saveza za karling Srbije i Ledenog parka Stari DIF je direktna posledica dogovora tokom učešća na ovogodišnjem Sajmu sporta.

Iz Karling saveza pozivaju sve (srednje) škole i fakultete, đačke, studentske, sportske, turističke i organizacije osoba sa invaliditetom, da se jave kako bi njihovi đaci, studenti, zaposleni i članovi mogli da organizovano dođu i probaju karling, ali i klizanje u Ledenom parku Stari DIF.

Ove godine se obeležava i mali jubilej - 10 godina od prvog učešća (muške) Karling reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Bazelu u Švajcarskoj i prvih pobeda koje je naša reprezentacija ostvarila na najvećem evropskom takmičenju. Od tada do danas najveći uspeh je bronzana medalja muške Karling reprezentacije Srbije na EP grupa C 2013.godine, prvo učešće na Svetskom prvenstvu za mešovite parove ove godine u Karlstadu u Švedskoj i srebrna medalja Kraljevskog karling kluba na jedinom do sada održanom klupskom Prvenstvu Balkana.

Beogradski karling šator za građanstvo radi svakog dana od 16č do 22č (drugi termini su rezervisani za klubove i reprezentativne selekcije i po zakazivanju) dok klizalište radi od 10č do 22č svaki dan.

Detaljnije na: www.karling.rs

 

Komentari