Vesti Kampanja za spašavanje skijaškog voza Eurostar

Kampanja za spašavanje skijaškog voza Eurostar

London | 28.07.2020. | skieur.com
ski train 2020

Za engleze ne postoji pristupačnije, ekološko i praktično rešenje za skijanje na Alpama od skijaškog voza Eurostar.

Ski voz, koji je Eurostar postavio, iz Londona dva puta nedeljno prelazi Kanal da bi stigao do železničkih stanica u mestima u podnožju ski centara francuskih Alpi (Moutiers, Aime-la Plagne i Bourg-Saint-Maurice) i time omogućio engleskim skijašima da brzo i efikasno stignu do ski centara u domenima 3 Doline (Courchevel, Meribel, Les Menuires, Val Thorens), Paradiski (La Plagne, Les Arcs) ili Tignes i Val d'Isere.

Poslednje tri stanice u podnožju i ski centi do kojih se lako može stići

Potonji voz je ukinut nakon krize sa virusom Covid-19, jer se kompanija radije fokusira na glavne rute, koje su više tražene. Međutim, odmah je pokrenuta kampanja koja je promenila mišljenje operatera Eurostar.

Kampanja je pokrenuta, jer je Ski voz je postao skoro neophodan za svakog Engleza koji bi želeo da gazi francuski sneg za samo 8 sati putovanja do stanica u mestima u podnožju. Svake godine ovaj voz prevozi oko 24.000 skijaša ili 750 po vozu, uz mogućnost putovanja noćnim vozom da bi se uštedelai dva dana skijanja ili uštedele dve hotelske noći.

U pogledu ekološkog uticaja, procenjuje se da je Ski voz ekoluški povoljniji za oko 80% u poređenju sa istim putovanjem avionom. Treba još istaći da je ovakva vrste putovanja ski centrima potrebna, kad se zna da 50% gostiju do ski centara dolazi sopstvenim prevozom - automobilima.

Kampanju koju su pokrenule "Snowcarbon", "SaveOurSnow" i "POW France", možete pratiti OVDE...  Peticiju več ima 4.300 potpisa sa ciljem da sakupe 5.000!

           Izvor: skieur.com  

 

Komentari