Vesti Jahorina "živi" 365 dana – Stiglo 24 dodatnih topova za sneg i 40 lansera

Jahorina "živi" 365 dana – Stiglo 24 dodatnih topova za sneg i 40 lansera

Jahorina | 30.08.2018. | palelive.com
jahorina sestosjed

Lletnja sezona na olimpijskoj ljepotici Jahorini je u punom jeku. Brojni gosti, turisti, izletnici koji su, svako za sebe, na njoj našli zanimljive i odgovarajuće sadržaje, dokazuju da je ova planina itekako atraktivna i van skijaške sezone i da pruža brojne letnje radosti, kao i odlične uslove za svima preko potrebni letnji godišnji odmor. Takođe, napori uprave OC Jahorina da planina „živi“ svih 365 dana u godini pokazuju odlične rezultate.

Letnja sezona je počela 29. juna i simbolično smo je otvorili “Festivalom 365”. Pored jako uspešne zimske sezone, sebi smo zadali još veće ciljeve tokom leta. Ono što ja mogu reći jeste da je planina mnogo lepša leti i zbog toga treba doći i osetiti pravu planinu i sve njene lepote. Jahorina ide uzlaznom putanjom, dosta se gradi novih zgrada, što je, takođe, rezultat našeg rada. Investitori su se odlučili da dođu na Jahorinu i baš ovde ulože novac, a dobar pokazatelj uspeha na kraju sezone je i cena nekretnina koja je skočila za tri puta, što je neki krajnji parametar kako neki ski centar radi. Zimska sezona je bila odlična, a trudićemo se da i letnja bude najbolja i najuspješnija do sada. Zbog toga imamo planirane događaje i manifestacije tokom celog leta. Šestosed će raditi sve vreme, kako bi naši gosti imali priliku za panoramsku vožnju žičarom, kao i da se biciklom popnu na vrh i opet spuštaju, organizuju šetnje… Nudimo vožnju tjubingom na poligonu na Poljicama, što je dobra letnja atrakcija. Pored nekih naših sadržaja ispred hotela Bistrica, poput fudbalskog i košarkaškog terena, što je odlično za kampove, hotelijeri nude svoje sadržaje – kaže generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevanić.

I, zaista, „živo“ je na Jahorini ovih dana. Neki su odlučili ceo odmor da provedu na olimpijskoj ljepotici, dok drugi nekoliko dana odmora, ili, pak, vikend žele uživati u prirodi, na svežem vazduhu i u opuštenim šetnjama. Ono što je svakako primamljivo jesu specijalni i prihvatljivi paketi i ponude hotela, gde za manju cenu nekoliko dana možete uživati u raznolikim sadržajima i blagodetima planine.

- Planina zaista „živi“ celog leta, dok paralelno radimo na pripremi staza i sistema za veštačko osnežavanje za zimsku sezonu. Do sada je iskopano preko 5.000 m cevovoda za sistem za veštačko osnežavanje, radovi idu dobro uz povoljne vremenske prilike. Imaćemo dodatna 24 topa i 40 lansera, koji su već dopremljeni na Jahorinu. Sistemom za osnežavanje biće pokriveno novih 6.5 kilometara staza i biće uvezana čitava planina od Poljica do Prače. Svi gosti i skijaši koji već sada planiraju booking znaju da Jahorina više nikada neće imati problem sa skijanjem. Kada odluče da bookiraju baš Jahorinu, oni znaju sto posto da neće imati problema oko skijanja. To je ono što daje sigurnost i skijašima i investitorima koji se odluče na gradnju hotela, da njihov izbor bude baš naša planina - ističe Ljevanić.

Cilj OC Jahorina, ali i svakog skijaškog centra jeste da godišnje radi minimum 120 dana skijaške sezone. Kako poručuju iz uprave OC trudit će se da to bude i više, kako vremenske prilike budu dozvoljavale. Naime, sistem za osnježavanje omogućava da sezona počne što ranije, kada su skijaši željni skijanja, kao i da traje što duže.

– Naše iskustvo pokazuje da i kada ima prirodnog snega, veštački sneg treba praviti tokom cele sezone i kada nema potrebe, jer je skijanje mnogo lepše kada se taj sneg pomeša sa prirodnim. Jahorinu vraćamo svim ljubiteljima ove planine i samo ističemo ono što ona ima, a ima puno potencijala i mislim da je lider u regionu. Ima neke strateške prednosti u odnosu na ostale ski centre u regionu, prvenstveno prelepu planinu, međunarodni aerodrom i veliki grad u blizini, odlične hotele, prateće sadržaje, ali i ozbiljnu podršku ljudi. Imamo odličan paket koji samo treba da predočimo ljudima, a oni te prednosti i kvalitet brzo prepoznaju. Jahorinu vidim kao lidera i ogromnu priliku za posao ljudima, zamajac turističke potrošnje i privrede koji može da uposli čitav ovaj region. Jahorina je šansa za ovaj deo BiH i Republike Srpske. Sa sigurnošću koju daje osnežavanje svako dobija šansu u svom biznisu, od ski škola, ski rente, proizvođača hleba, mesa, sira…., svi imaju šansu da se nadovežu na nas i da to prepoznaju, i da svi žive od Jahorine – mišljenja je generalni direktor OC Jahorina.

 

Galerija slika

Komentari