Vesti Jahorina - Završena letnja sezona, priprema se zimska

Jahorina - Završena letnja sezona, priprema se zimska

Jahorina | 25.09.2018. | OC Jahorina
Jah kraj letnje sezone 2018


Uporedo sa sadržajnim letom OC Jahorina intenzivno priprema i narednu zimsku sezonu, pa su u toku finalni radovi na sistemu osnežavanja, veštačko jezero se puni vodom, uređuju se već postojeće staze, ali se prave i nove ski staze kao i vezni putevi koji će sigurno doprineti da naredna zimska sezona na Jahorini bude bolja čak i od prethodne koja je oborila sve dotadašnje rekorde.

Sisitemom za veštačko osnežavanje zagarantovana je Jahorina prekrivena snegom minimalno 120 dana što je dovelo do pojačanog interesovanja za kupovinu sezonskih ski karata. Pretprodaja ski karata sa popustom od 15% biće aktuelna do 1. oktobra do kada će svi skijaši i borderi biti u mogućnosti da kupe svoje karte po sniženim cenama.

Letnja sezona 2018. na Jahorini je zvanično zatvorena u nedelju, 23. septembra kada je na ovoj planini obeležena i Evropska nedelja sporta. U toku nezapamćeno dobre letnje sezone na olimpijskoj planini ostvareno je oko 10.000 letnjih vožnji što je za 78% više ukoliko uporedimo sa prošlom sezonom. Prihod za celu letnju sezonu veći je za 103% u odnosu na prethodno leto na ovoj planini, prihodi od prodaje karata dostigli su iznos od gotovo 64.000 KM koji je nadmašio prethodne dve letnje sezone u zbiru za više od 5.000 KM.

Ovo leto na Jahorini nadmašilo je sva očekivanja kako u broju prodatih karata, prihoda tako i u mnogobrojnim zabavnim događajima koji su rezultirali odličnom posetom i još većim zadovoljstvom svih koji su imali priliku da provedu neke od letnjih dana na jahorinskom suncu. Jahorina time dokazuje da je destinacija zanimljiva posetiocima 365 dana u godini.

 

Komentari