Vesti Jahorina - U pripremi novi veliki skijaški projekti

Jahorina - U pripremi novi veliki skijaški projekti

Jahorina | 12.06.2020. | OC Jahorina
jah003 1000x608

Olimpijski centar Jahorina uz podršku i pomoć Vlade Republike Srpske nastavlja sa novim investicionim projektima – u planu je realizacija niz velikih infrastrukturnih projekata čijom realizacijom će se skijanje na Jahorini izdići na novi, viši nivo.

"Novim projektima i ulaganjima na Jahorini stvaraju se povoljniji uslovi za razvoj turizma cele sarajevsko romanijske regije", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić. Evo o čemu se radi:

Četvorosed iz Vikend naselja
Konkretno u planu je, izgradnja četvorosedne žičare, ski staze sa sistemom osnežavanja, pokretne trake i prodajnog mesta na lokalitetu Vikend naselja (teritorijalno pripada Opštini Trnovo) sa ciljem uspostavljanja sadržajne prostorne celine. Razvijanje "trnovske" strane Jahorine značajno je zbog funkcionalnog zaokruženja jedinstvene ponude Olimpijskog centra.
 
Četvorosed Rajska dolina
Potom, izgradnja četvorosed žičare Rajska dolina sa prodajnim mestom i dve ski staze uz trasu žičare kapaciteta 2.400 skijaša na sau. Kako bismo modernizovali ponudu na najadekvatniji način u planu je demontaža lifta Željo i izgradnja novog četvoroseda sa pripadajućim ski stazama i osnežavanjem  proširenje već postojećih ski staza na pomenutoj lokaciji. Cilj ove investicije je uravnoteženje kapaciteta skijališta i razvoj "gornjeg" dela.

Gondola Pale - Jahorina
Najveći i najzahtevniji projekat će svakako biti izgradnja Gondole Jahorina – Pale dužine 7.500 m kapaciteta 3.000 skijaša po satu sa ciljem povezivanja gradskog centra Pala sa planinom što predstavlja novi vid transporta.
Izborom pravih projekata najveće benefite će imati građani Pala, jer će Gondola direktno povezati Pale i Jahorinu. Uz transport moguće će biti i panoramsko razgledanje netaknute prirode i atraktivnih planinskih predela. Izgradnja ove Gondole će privući veliki broj investitora na same Pale.

Sportska dvorana na Jahorini
U planu je i izgradnja hale Centar koja obuhvata izgradnju sportske dvorane, kancelarija OC Jahorina, teretane, saune, garaže, poslovnih prostora, velikog marketa, dečije igraonice, prodavnica za sportsku opremu i drugo. U planu je da se u okviru hale izgrade sale za konferencije, izložbe, turistički info centar, skladišni prostor kao i dvorana za organizaciju velikih manifestacija i koncerata što će u mnogome olakšati fukcionisanje na planini. Cilj nam je da se koncerti i pripreme vrhunskih sportista održavaju upravo u ovoj hali.

"Zahvaljujući dobrim odlukama i pametnim investicijama od strane Olimpijskog centra Jahorina i Vlade RS, investitori su se vratili na Jahorinu. Trenutno je u toku izgradnja tri velika smeštajna kompleksa što takođe značajno doprinosi razvoju ove planine. „Očekuje nas dosta posla i ozbiljnih infrastrukturnih radova, a stručni tim naših zaposlenih će, kao i do sada, predano raditi u cilju realizacije ovih istorijskih projekata. Nakon realizacije ovih projekata, Jahorina će biti, ne samo lider u regionu, već čitave jugositočne Evrope" - dodao je Ljevnaić.

Komentari