Vesti Jahorina - U planu novi letnji sadržaji i nove investicije

Jahorina - U planu novi letnji sadržaji i nove investicije

Jahorina | 27.02.2019. | palelive.com / Srna
jahorina sestosjed oc

Odmah po završetku zimske turističke sezone u OC Jahorina nameravaju de se fokusiraju na letnje sadržaje da bi i tokom narednih meseci privukli pažnju turista. Ovo su predstavnici Olimpijskog centra "Jahorina" u nedelju 24.februara 2019. prenijeli ministru trgovine i turizma Republike Srpske Dragici Kovač od koje su dobili podršku za planove, koji se odnose na investiranje u letnje sadržaje

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da nameravaju da izgrade alping koster (bob na šinama) koji će ići sa vrha planine od jezera do Poljica.

“To će biti prava letnja atrakcija. Na vrhu, pored jezera, planiramo da uradimo klupe, kućice, restorane”, najavio je Ljevnaić.

Ljevanić je rekao novinarima da je u planu i izrada projekta jedne gondole koja bi se nalazila na lokaciji Javor ili Partizan. On je objasnio da su pratili situaciju kada su na planini bili najjači vetrovi, i da su našli trasu gde nema udara vetra na kojoj bi mogli izgraditi gondolu, kao i nove staze čime bi se smanjile gužve na Poljicama i Ogorjelici.

“To treba da uradimo što pre da ne bismo došli su situaciju da imamo prevelik broj turista odnosno veći broj skijaša nego što je kapacitet ski-centra”, objasnio je Ljevnaić.

         (www.palelive.com / Srna)

 

Komentari