Vesti Jahorina - U planu investicije od preko 10 miliona KM

Jahorina - U planu investicije od preko 10 miliona KM

Jahorina | 01.09.2017. | trebevic.net
mapa640x2

Na današnjoj vanrednoj skupštini akcionara OC „Jahorina“ usvojen je plan poslovanja za 2017. godinu koji obuhvata investicije u vrednosti od 10,35 miliona KM.

Vršilac dužnosti direktora OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić istakao je da se plan poslovanja koji je danas usvojen, odnosi na investicije u staze, uređenje postojećih staza i njihovo proširivanje kako bi se na njih postavio sistem za osnežavanje.

Takođe, investicije se odnose i na vodo-snadbevanje, izgradnju jezera na vrhu planine na stazi „Poljice“. Pored toga što bi se jezero koristilo za sistem osnežavanja, koristilo bi se i kao jedan prelep letnji sadržaj“, istakao je Ljevnaić i dodao da je prioritet sistem za osnežavanje iz više razloga.
Ne samo zbog produžetka sezone, već će i skijaši dobiti sigurnost. Naš cilj je povraćaj Jahorine, olimpijske ljepotice, na mapu evropskih ski centara, a to nam garantuju ove investicije“, rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da će se po pitanju imovine OC „Jahorina“ menadžment ponašati isključivo domaćinski.
Ako investiramo u sistem za osnežavanje i ako produžimo sezonu na 130 dana, znači da će i cena imovine da poraste. Nije momenat da sada prodajemo imovinu, nego kada podignemo vrednost imovine i vrednost objekata. Prvo ćemo se baviti ovom investicijom“, kaže Ljevanić.

Ljevnaić je dodao da će od ovog investicionog plana neposredni efekat imati i Olimpijski centar, a posredni će imati ugostitelji, hotelijeri, ski škole, ski rente, auto prevoznici, proizvođači i drugi.
Investicije će pokrenuti jedan čitavi zamajac privrede ovdje u regionu. Jahorina ima potencijal, blizinu međunardnog aerodroma, veliki grad, odlične hotele na planini, prelepu planinu i nove šestosede. Samo nedostaje sistem za osnežavanje“, zaključio je Dejan Ljevanić.

Dejan Ljevnaić i Nedeljko Elek

Predsednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek kaže da se cela Vlada RS bavi problemom Jahorine. On kaže da je većina imovinsko-pravnih odnosa rešena, i da je najveći problem sa preduzećem „Gras“ ostao nerešen.
Mislim da nakon razgovora koje smo imali, sve ide u dobrom pravcu da to bude rešeno u korist OC „Jahorina“, izjavio je Elek.
Mi smo već ušli u jedan sporazum sa IRB-om koji je usaglašen, a koji samo formalno treba da potvrdi Vlada RS. Formalno će to biti rešeno u narednih 15 dana i biće zatvorena sva neplaćena potraživanja“, naveo je Elek.

Skupština OC Jahorina 31.08.2017.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković istakao je Vlada RS podržava projekat, upravu, menadžment, i nadzorni odbor OC „Jahorina“, jer su prema njegovim rečima, došli pravi ljudi na pravo mesto.
Siguran sam da će vrlo brzo doći do realizacije projekata koji su nam danas ovde prezentovani“, istakao je Gluhaković i dodao da će se rešiti obaveze iz prethodnog perioda koje se odnose na dugovanja prema IRB-u.

Sve će se realizovati na sednici Vlade RS u narednom periodu, tako da će se vrlo brzo definisati i obaveze po sporazmu na koji način će OC „Jahorina“ izmirivati svoje obaveze prema IRB-u“, rekao je Gluhaković.

On je naglasio da je bilo neophodno da se usvoji plan o poslovanju kako bi Vlada RS imala osnov da krene u realizaciju odluka. Gluhaković je po pitanju imovinsko-pravnih odnosa OC „Jahorina“ rekao da su sva ovlaštenja data Nadzornom odboru i menadžmentu OC „Jahorina“, kako bi u narednom periodu oni vršili procene po tom pitanju.

 

Komentari