Vesti Jahorina - Termag kupio hotel Košuta, sledi rekonstrukcija

Jahorina - Termag kupio hotel Košuta, sledi rekonstrukcija

Jahorina | 09.08.2021. | ekapija.com-capital.b
kouta

Preduzeće Termag iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je likvidirani hotel Košuta za oko 6 mil KM (3 mil EUR).

Hotel Košuta, kako piše portal Capital, deo je likvidacione mase preduzeća Energoinvest Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Likvidacioni postupak u ovom preduzeću otvoren je krajem 2015, pošto nisu uspeli pokušaji Investiciono-razvojne banke (IRB) RS da ovo preduzeće privatizuje.

Procenjena vrednost hotela Košuta iznosila je 8 mil KM (4 mil EUR), a prema uslovima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70% procenjene vrednosti.

Likvidacioni upravnik Radomir Jokić je za Capital.ba potvrdio da je Termag kupio hotel Košuta, kao i da je kupoprodajni ugovor potpisan i novac uplaćen. Tačnu cenu po kojoj je prodat hotel Jokić kaže da ne zna, ali je naveo da je ona "sjajna".

Vlasnik preduzeća Termag Aleksandar Lazarević, koji je istovremeno i član Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, kazao je za ovaj portal da su kupili hotel i pripadajuće zemljište, ali o ceni nije želeo da govori. Dodao je i da planiraju rekonstrukciju hotela.

    Izvor: eKapija.com

 

Komentari