Vesti Jahorina - Ski sezonaona počela 01. decembra

Jahorina - Ski sezonaona počela 01. decembra

Jahorina | 03.12.2018. | OC Jahorina
jah bc08 960

Proteklog, prvog decembarskog, vikenda 2018. u sadržajima skijališta Jahorina uživalo je više od 2.000 posetilaca. Pored skijanja, koje naravno, predstavlja atrakciju već početkom meseca decembra u pogonu je bio i šestosed Poljice za panoramsko razgledanje jahorinskih padina prekrivenih snijegom. Zahvaljujući sistemu veštačkog osnežavanja koji je i zvanično pušten u pogon 1.12. i odličnoj kombinaciji prirodnog i veštačkog snega i dobro pripremljenim stazama zimske sadržaje OC Jahorina koristilo je rekordnih 2.000 gostiju. Osim što je prvi u regionu pustio skijalšte u rad, Olimpijski centar Jahorina mnogobrojnim zabavnim i takmičarskim sadržajima najavljuje nikad bolju sezonu na ovoj olimpijskoj planini.

Olimpijski centar Jahorina svečano je otvorio sistem osnežavanja

Istorijski trenutak olimpijske planine Jahorine, svečano je obeležen danas zvaničnim puštanjem u rad sistema veštačkog osnježavanja na platou Poljice. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministar trgovine i turizma u Vladi RS, gospodin Predrag Gluhaković, predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina, gospodin Nedeljko Elek i direktor OC Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić. Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u sneg  i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

Tim povodom, direktor OC Jahorina, gospodin Ljevnaić izjavio je „Velika mi je čast i zadovoljstvo što svjedočite ovom istorijskom trenutku za Olimpijski centar Jahorina, trenutku svečanog otvaranja sistema osnežavanja. Sistem veštačkog osnežavanja predstavlja jedan od najvažnijih projekata realizovanih na olimpijskoj Jahorini a današnje svečano otvaranje i koncert Cece Ražnatović koji sledi predstavlja krunu svog preokreta i sa njime zatvaramo jedan ciklus investicija koje smo sproveli u proteklih godinu dana.

Danas mogu ponosno da istaknem da je Jahorini bukvalno vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vredno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regionu ovorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavja najveće zadovoljstvo i pohvalu. Vrednost ski karata na Jahorini drastično je povećana potpisivanjem ugovora o međusobnoj saradnji sa skijalištima u Sloveniji i Srbiji dok je cena  ostala ista, sve što smo radili uradili smo sa ciljem da svi naši gosti i svi skijaši prilikom dolaska na Jahorinu mogu da se osećaju kao u najbolje rangiranim svetskim skijaškim centrima."


Ministar trgovine i turizma, gospodin Gluhaković rekao je da posle 35 godina na Jahorini mogu svim turistima da garantuju sneg i skijanje, za šta veliku zaslugu imaju bivši predsjednik Republike Srpske, a sadašnji predsedavajući Predsjedništa BiH Milorad Dodik i zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina.
"Ovo je najradosniji trenutak, ne samo za nas iz Vlade Srpske, nego i za građane koji žive na ovom prostoru. Svi želimo imati benefite od ovoga i garanciju da turisti kada dođu, mogu sigurno da skijaju, što nam je bio i cilj", naglasio je Gluhaković.

Jahorina priprema dobru zabavu na predstojećim muzičkim spektaklima, večerašnjem koncertu Svetlane Ražnatović, 15.12. na koncertu Crvene jabuke i 29.12. na prednovogodišnjem koncertu Lepe Brene, te svim posjetiocima garantuje odlično skijanje, dobro pripremljene staze i mnoštvo iznenađenja tokom nove skijaške sezone.

 

Galerija slika

Komentari