Vesti Jahorina - Puštena u rad nova šestosed žičara Trnovo

Jahorina - Puštena u rad nova šestosed žičara Trnovo

Jahorina | 13.01.2022. | OCJahorina
Trnovo 13.01.2022 1200x730

Danas je na Jahorini u rad puštena još jedna nova instalacija vertikalnog transporta, šestosed Trnovo, čime je zaokružen ciklus investicija realizovanih tokom proteklog leta.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, je rekao:
"Posljednja u nizu svih investicija koje smo realizovali u toku ove letnje sezone kreće sa prevozom skijaša i jako sam srećan zbog toga. Kapacitet šestoseda je 2.400 skijaša na sat, dužine je 570 m i vožnja ovom instalacijom traje oko 2 minuta. Uz sam šestosed ovde smo izgradili i jednu potpuno novu ski stazu, stazu broj 9 koja je blaga i široka i već sada dobijamo sjajne povratne reakcije od strane skijaša koji su imali priliku da isprobaju ovu ski stazu.
Ovo je veliki dan za Olimpijski centar Jahorina. Cilj nam je da razvijemo ovaj dio Jahorine i upravo iz tog razloga smo ovdje napravili jedan skijaški poligon sa pokretnom trakom koji je idealan za početnike, na ovoj lokaciji otvaramo i jedno prodajno mesto. Cilj nam je da gosti iz vikend naselja imaju lak i brz pristup skijalištu a to smo ovim projektima omogućili.  
Otvorili smo i novo prodajno mjsto i postavili kiosk kod Pegija koji radi 24h upravo za goste iz vikend naselja. Jahorina je sada jedna celina koju svake godine dodatno dopunjavamo sa novim stazama, instalacijama i sadržajima za sve naše posetioce. Zbog toga ogromnu zahvalnost dugujem zaposlenima u Olimpijskom centru Jahorina koji rade i do 5 ujutro kako bi sve bilo spremno na vreme."

Za 43 dana skijanja na Jahorini je skijalo 110.000  skijaša što je za  50 odsto bolje u odnosnu na isti period prošle godine. Promet je premašen je za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na Jahorini je trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 km dobro pripremljenih ski staza su na raspolaganju skijašima i borderima. Uz sjajno skijanje u dnevnom terminu od 9 do 16 časova, skijaši na Jahorini imaju priliku da uživaju i u noćnom skijanju svaki dan u terminu od 18 do 21 čas. U večernjem terminu su u pogonu obe kabinske gondole, Poljice i Partizan, dok gondola Poljice prevozi goste na vrh do Olimpijskog bara i dostupna je za panoramsku vožnju do 23 časa gde u večernjim terminima organizuju nastupe poznatih pevača.

Ovaj vikend na Jahorini obeležiće mnogobrojna dešavanja. U subotu 15.01. od 11:00 do 17:00 časova na platou Poljice Jahorina će biti domaćin drugom po redu Teqvoly zimskom kupu. Reč je o takmičenju sportskog karaktera, kojie predstavlja potpuno novu dimenziju odbojke, a koji velikom brzinom osvaja srca mnogih sportista.  

I ove godine tradicionalno na ovoj planini obeležavaju Svetski dan snega u nedjelju 16. januara kada će uz popust od 50% na poludnevne, dnevne i noćne ski karte za najmlađe posetioce realizovati zabavnu radionicu na poligonu na Poljicama od 16:00 časova a nakon toga noćnu trku od 18:00 časova. Cilj je da kod dece i mladih podstaknu i razviju ljubav prema planini i prirodi.

      Izvor: OC Jahorina

 

Komentari