Vesti Jahorina - Otvoren most na reci Bistrici prema naselju Dvorišta

Jahorina - Otvoren most na reci Bistrici prema naselju Dvorišta

Jahorina, Dvorišta | 24.11.2018. | palelive.com
DSC1516

Na reci Bistrici prema naselju Dvorišta na Jahorini je u petak 23. novembra 2018. svečano otvoren most čija je ukupna vrednost oko 120.000 KM.

Ovaj projekat realizovan je sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/, a glavni realizator je Katolička služba za pomoć /CRS/.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svima koji su pomogli lokalnoj zajednici na realizaciji projekta.

“Opština je učestvovala sa 30 odsto sredstava, a radovi su realizovani u predviđenom roku. Na ovaj način smo popravili i uvezali infrastrukturu prema olimpijskom borilištu Dvorišta koje će biti uključeno u organizaciju Zimskih olimpijskih igara za mlade `EJOF 2019`”, izjavio je Jugović novinarima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je ovaj infrastrukturni objekat vrlo važan za naselje Dvorišta, jer postoje ozbiljne namere za razvoj tog turističkog centra, ali i zato što predstoji organizacija Evropskih olimpijskih igara u zimskim sportovima iduće godine čiji su domaćini Sarajevo i Istočno Sarajevo.

“Zas nas je ovaj most važan jer je borilište na Dvorištima jedno od borilišta gde će se odvijati takmičenja u nordijskim disciplinama i to u disciplini biatlon. Zahvaljujem opštini Pale i USAID-u što su u ovom momentu realizovali projekat”, naglasio je Vuković.

On je naveo da se trenutno na borilištu na Dvorištima odvijaju veliki radovi u koje je Vlada Republike Srpske uložila novac, a Olimpijski centar “Jahorina” realizuje tu investiciju kao Vladino preduzeće.

Vuković je rekao da su iz Grada zadovoljni što je prihvaćena njihova inicijativa da se urede borilišta na Jahorini kada su u pitanju alpske discipline na stazi Skočine i na Dvorištima kada su u pitanju nordijske, kao i dvorana “Peki” u Palama gdje će se prvi put u BiH organizovati takmičenje u karlingu kao novom sportu u okviru EJOF-a.

On je istakao da će spremno dočekati 47 zemalja i više od 1.000 takmičara i tako poslati jednu drugačiju sliku u Evropu i svet gde će pokazati sposobnost da mogu organizovati velike stvari.

Rekonstrukcija mosta i puta u Dvorištima deo su šireg USAID-ovog projekta “RAST”, koji podržava jedinice lokalne samouprave da unapređenjem delovanja i jačanjem odgovornosti poboljšaju ekonomski razvoj i kvalitet života građana. Projekat “RAST” sprovodi se u 23 jedinice lokalne samouprave u BiH, a odnosi se na obnovu infrastrukture.

             Izvor: www.palelive.com / Srna


Galerija slika

Komentari