Vesti Jahorina - Nova kabinska gondola svečano otvorena

Jahorina - Nova kabinska gondola svečano otvorena

Jahorina | 01.12.2019. | oc-jahorina
jah gondola 301119 2

U subotu, 30 novembra 2019, je na Jahorini svečano otvorena prva kabinska gondola. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su član predsedništva BiH gospodin Milorad Dodik, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, načelnik opštine Pale gospodin Boško Jugovič, projekat menadžer kompanije Leitner gospoda Katerina Baldo. Kao poseban gost iznenadenja ceremoniju otvaranja ulepšao je gospodin Srđan Ðokovič, otac najpoznatijeg srpskog tenisera koji je svoje ime ustupio jednoj od novih staza ispod Gondole.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: "Ovo je istorijski dan za Jahorinu, otvorili smo prvu kabinsku gondolu i cilj nam je da opravdamo poverenje koje nam je ukazala Vlada Republike Srpske. Neizmerno smo radosni i počastvovani što smo jedini ski-centar na svetu čija staza nosi ime po čuvenom Novaku Ðokoviću. Novak je jedinstven primer kako stići do svetskog vrha i uspešno opstati na tom vrhu. Isto želimo i za Jahorinu."
Ljevnaić je dodao da se Jahorina sprema za otvaranje zimske sezone zakazano za 6. decembar, sistem osnežavanja je u pogonu i staze se polako pripremaju za dolazak prvih skijaša.

Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH je čestitao Olimpijskom centru Jahorina na još jednom velikom infrastrukturnom poduhvatu, koji olimpijsku ljepoticu još brže vodi u sam vrh evropskih i svetskih ski-destinacija. On je potvrdio da će institucije Republike Srpske i ubuduće snažno podržavati razvoj Olimpijskog centra "Jahorina", ali i druge kvalitetne projekte u celoj Republici Srpskoj, koji vode ka njenom još intenzivnijem razvoju i međunarodnoj promociji.

Nedeljko Elek predsednik nadzornog odbora rekao je: "Jahorina je državni projekat i prema njemu tako treba da se ophodimo. Kada smo pre dve i po godine počeli da radimo i govorimo da će cena zemljišta biti najskuplja u regionu, da će doči novi investitori, graditi hotele, rešiti problem veštačkog osnežavanja, raditi gondolu, svi su nam rekli da su to pusti snovi", podsetio je Elek i naveo da su ipak uspeli u svojoj nameri.

Nakon same ceremonije otvaranja usledio je spektakularni koncert Saše Matića koji je priredio nezapamćeno sjajnu atmosferu i pevao do kasnih večernjih sati. Za ovaj koncert se danima unazad tražila karta više, a poznati pjevač je svojim emotivnim i fenomenalnim nastupom opravdao ukazano poverenje.

Zbog velikog interesovanja Olimpijski centar Jahorina je i danas, 1. decembra, pustio u rad novu kabinsku gondolu koja je i danas besplatna za sve goste. Gondola će biti u pogonu do 15:00 časova pa iz Olimpijskog centra Jahorina pozivaju sve da dodu na olimpijsku planinu.

 

Komentari