Vesti Jahorina - Neće biti kamenja po ski stazama, priprema za sejanje trave

Jahorina - Neće biti kamenja po ski stazama, priprema za sejanje trave

Jahorina | 26.07.2020. | FB Miro Kalem Kamćo
jah staze jul2020 kamo 6 900x548

Pored letnje sezone koja je u toku, za sve ljubitelje skijanja na Jahorini od značajna je vest i slike koje je na svojoj facebook strani objavio Miro Kalem Kamćo, prof. fizičke kulture, član GSS-a, zaposlen u OC Jahorina.

Naime, u toku je sanacija i sređivanje skijaških staza i priprema za zasejavanje odgovarajuće smeše trava po njima.

Duž ski staza se prolazi specijalnim mašinama - frezama koje melju 20 cm dubine površinskog sloja kamenea i zemlje.  

Miro Kalem Kamćo navodi:
Pravimo vrhunske ski staze, mnogi će da nam zavide na njihovoj funkcionalnosti i ljepoti. Jahorina više neće imati kamenje po ski stazama.

Zasijavaćemo travu bukvalno na svakom djelu gdje je potrebna. Stavljamo zemlju gdje je to potrebno i onda sve zajedno meljemo. Gdje nije potrebno freziramo ski stazu na dubini do 20cm. Potom iskopavamo drenazne kanale.

Uzorci novog sloja na ski stazama su dati na analizu, a stručnjaci će već preporučiti najbolju smešu semena trave koja će se posejati krajem avgusta. Znači vrlo ozbiljan pristup ovom poslu - navodi na svojoj strani Miro Kalem Kamćo.

-------------------------

Pored, nikada bolje ponude letnjih sadržaja na Jahorini koja je ovog leta upotpunjena i sa četiri nova sadržaja (Xraycer, Tower, Loopster i Skydive), ističe se i novi investicioni ciklus u izgradnji smeštajnih objekata na planini.

Trenutno se na Jahorini grade novi objekti na 15 lokacija koje se prostiru na 96.200 m2 uključujući i rekonstrkuciju hotela Rajska Dolina, a u narednom periodu u planu je započinjanje radova na još tri objekta, tako da na Jahorini više nema slobodne parcele za gradnju.

Radi se o objektima veličine od 2.000 m2, pa sve do 75.000m2, što je veličina objekta koji se gradi na mestu bivšeg hotela Jahorina od strane iskusnih i priznatih investitora. Gradnja novih objekata na Jahorini će zaposliti mnoge sa ove regije.

                   Foto: Miro Kalem Kamćo

Galerija slika

Komentari