Vesti Jahorina - Nastavljeni radovi na sistemu osnežavanja

Jahorina - Nastavljeni radovi na sistemu osnežavanja

Jahorina | 22.06.2018. | Skijanje.rs
jah baja oneavanje jun2018 5 800x486

Na Jahorini su u toku radovi za narednu zimsku sezonu, a oni se odnose na polaganje cevi za sistem veštackog osnežavanja ski staza.

Instalacija se postavlja prema vrhu Ogorijelica kao i duž prelazne staze sa Ogorijelice prema stazi Poljice. Počinju iskopavanja za cevovod i šahte za osnežavanje duž ski staze Poljice. Instalacija i oprema proizvođača "Techno Alpin" nabaljena je još krajem prošle godine.

Čim se vreme stabilizuje počece i radovi na postavljanju - lepljenju folije na dno akumulacije koja je izgradena prošle godine. Sistem veštačkog osnežavanja će uvezati celo skijalište u jednu funkcionalnu celinu sa kojim će se skijašima na Jahorini dati sigurnost u sneg.

Pokrenute su Javne nabavke za projektovanje novih ski-staza. Realizacija njihove izgradnje zavisi pre svega od budžeta, a prioritet je ponovno oživljavanje ski staze Olimpijski spust. 

Postojeće staze će biti homologovane, tako da će Jahorina od sledeće sezone imati homologovane staze po FIS standardima za sve 4 FIS discipline slalom, veleslalom, super G i spust.

          Foto: Jahorina Prestige - Miodrag Blagojević  

 

Galerija slika

Komentari