Vesti Jahorina - Kandidatura za Evropa kup odložena za još jednu gopdinu

Jahorina - Kandidatura za Evropa kup odložena za još jednu gopdinu

Cavtat | 30.05.2019. | OC Jahorina
jah maj2019 cavtat 2

Direktor Olimpijskog centra Jahorina gospodin Dejan Ljevnaić sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina posetio je FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj. Cilj ove posete je održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svetlu ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sledeće godine.

Na sastancima održanim u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, predstavnici Olimpijskog centra Jahorina informisani su da je kandidatura za Evropa kup u alpskom skijanju na Jahorini odložena za još jednu godinu. Razlog odlaganja ovog jako bitnog takmičenja kako za Jahorinu tako i za celu Bosnu i Hercegovinu je propust u merenju vremena tokom EYOF-a što je bila odgovornost Skijaškog Saveza Bosne i Hercegovine.
 
Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, tim povodom je izjavio:
„Negativno sam iznenađen i da kažem razočaran zbog odlaganja Evropa kupa za još jednu godinu. Ako uzmemo u obzir napore koje svakodnevno ulažemo da bi Jahorinu predstavili na najbolji mogući način i da svetu prikažemo sve njene potencijale, ali i informacije koje smo dobili nakon završetka EYOF-a o najvišim ocenama koje je Jahorina dobila za pripremu borilišta smatram da zbog odgovornosti Skijaškog Saveza BiH u ovom slučaju zaista gubimo mnogo. Zbog slabe obaveštenosti i loše saradnje sa Savezom BIH u vezi sa dešavanjima na Jahorini samo mogu da izrazim žaljenje i ništa drugo. Mi ćemo svakako nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način..."

Galerija slika

Komentari