Vesti Jahorina - Gondola “Javor Partizan” predstavljena u Beogradu i Novom Sadu

Jahorina - Gondola “Javor Partizan” predstavljena u Beogradu i Novom Sadu

Beograd | 14.10.2019. | OC Jahorina
bgd 121020190253

U subotu 12. oktobra 2019. godine, u 12 časova u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici, održana je promocija nove kabinske godole koja predstavlja novi turistički sadržaja na olimpijskoj Jahorini.

​Nakon Beograda, gde promocija gondole traje do ponedeljka 14. oktobra, promocija se od 17. do 21. oktobra nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode.

Gondola „Javor Partizan" je prva kabinska gondola na Jahorini, kapaciteta instalacije je 2.700 skijaša na sat, na koji će biti postavljeno 36 kabina za 10 osoba i jedna VIP kabina.

Realizacijom ovog projekta, pored komfora, eliminisaće se gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni. Rasteretiće se centralne staze na planini a instalacija će raditi u ekstremnim uslovima za vreme jakih vetrova i magle. Gondola za čiju je izradu zadužena kompanija Leitner, radiće kada druge instalacije ne budu mogle, što je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala.

Olimpijski centar Jahorina je ovu promociju organizovao u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu sa cljem da građanima na trenutak da dočara sve ono što ih od sadržaja čeka na najpoznatijem planinsko turističkom centru Republike Srpske – Jahorini.

Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinu gondole, a čije svečano pištanje instalacije u rad je zakazano za 30. novembar na Jahorini.

Tim povodom, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, je istakao: „U prethodnim danima ste bili u prilici da u centru Beograda vidite izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko ćemo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike. Ova investicija vredna je osam miliona evra i povezaće deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti. Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavima i prekrivene sistemom osnežavanja“.

Ljevnaić je poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije izabrana slučajno. „Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije, što nam je posebno drago. S obzirom da smo ovo leto radili više nego ikada i uspešno realizujemo 10 velikih infrastrukturnih projekata koji će zimu na Jahorini učiniti još komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakao u našem interesu“, dodao je generalni direktor OC Jahorina.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović zahvalio je svim prisutnima što daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija RS bude dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini. „Nama u Predstavništvu predstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, pre svega, zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je  Jahorina kao turistički proizvod. Takođe, jako je važno kada imate menažment koji je posvećen poslu i prati svetske trendove“, dodao je Cicović.

 

Komentari