Vesti Jahorina - Dejan Ljevnaić novi direktor Olimpijskkog centra

Jahorina - Dejan Ljevnaić novi direktor Olimpijskkog centra

Jahorina | 02.08.2017. | palelive.com
ljevnaic jahorina 2 640x389

Nadzorni odbor OC Jahorina je u utorak 1. avgusta 2017. imenovao v.d. direktora OC Jahorina. To je Dejan Ljevanić, donedavno i prvi čovek JP Skijališta Srbije. On je na mestu generalnog direktora OC Jahorina nasledio Gorana Brčkalovića.

Novoimenovani direktor Olimpijskog centra “Jahorina”  je najavio da mu je prioritetan cilj da zimska sezona sa 60 do 70 dana skijanja bude produžena na 130 dana, podizanjem firme na stabilne noge.

Nadzorni odbor OC 'Jahorina' juče je doneo odluku o imenovanju, a danas se aktivno upoznajem sa situcijom. Dogovoreno je da primopredaja sa dosadašnjim direktorom Goranom Brčkalovićem bude održana u narednih nekoliko dana”, izjavio je Srni LJevnaić, koji je danas stupio na dužnost.

Kada je riječ o produžavanju skijaške sezone on je istakao da se to jedino može postići zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje. “Da bismo investirali u sistem za osnežavanje neophodno je pre toga da se urede ski staze”, rekao je novi direktor OC “Jahorina”.


Ljevnaić je naglasio da se time istovremeno može smanjiti broj povreda skijaša.
Koliko sam informisan ranije se događalo više od 350 povreda skijaša. Kada uredimo i proširimo staze smanjiće se i broj povreda. Nastojaću ostvariti cilj da Jahorina živi 365 dana u godini, odnosno da, osim zimske sezone koja traje 150 dana, ima sadržaja i čitavo leto”, dodao je on.

Predsednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek izjavio je Srni da se Nadzorni odbor donoseći juče odluku o imenovanju Ljevnaića rukovodio činjenicom da je reč o čoveku koji je devet godina bio čelni čovek Skijališta Srbije i tamo napravio izrazit rezultat.

Ljevnaić će dovesti tim ljudi koji se bave upravljanjem skijališta, koji su radili i na Kopaoniku. Dosadašnji direktor OC `Jahorina` Goran Brčkalović vraćen je na prethodnu dužnost direktora za ugostitetljstvo”, rekao je Elek.

On je izrazio nadu da će uz novog direktora i njegov tim, te podršku Vlade Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke i predsednika Republike Srpske planina Jahorina biti vraćena na evropsku turističku mapu ski-centara već u narednoj zimskoj sezoni.

                  (www.palelive.com / Srna)

------------------

Dodik na Jahorini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je Jahorinu 9. jula 2017. i tom prilikom izjavio da budućnost Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” nije u prodaji.

Moguće je, i mislim da je potrebno, da se hoteli u državnom vlasništvu prodaju, a da se sva infrastruktura zadrži u javnoj funkciji”, rekao je Dodik novinarima, podsjećajući da je takvo rešenje primenjeno i u nekim drugim velikim i uspešnim skijaškim centrima.

Ocenivši da nema razloga za drugačije ponašanje, Dodik je naveo da je pre dva dana izabran novi Nadzorni odbor OC “Jahorina” koji treba da predloži novu dinamiku reagovanja na otvorene probleme u ovom olimpijskom centru.

On je dodao da je ostalo da se reši pitanje veštačkog osnežavanja ski-staza na Jahorini, za šta je potreban novac.
“Pokušavamo da to pitanje rešimo sa partnerima iz Srbije”, rekao je Dodik.

On je izrazio uverenje da je već u narednoj sezoni moguće napraviti važan iskorak na tom planu.
“Zato smo promenili neke članove Nadzornog odbora jer vjerujemo u te ljude”, zaključio je Dodik.

 

Komentari