Vesti Jahorina - Covid garancija i procedure na skijalištu

Jahorina - Covid garancija i procedure na skijalištu

Jahorina | 17.11.2020. | oc-jahorina
720x720Jahorina Cares800x487

Skijanje je moguće i zimska sezona 2020/21 na Jahorini će se održati uz poštovanje svih bezbednosnih mera - poručuju iz ovog ski cntra. Pripremaju se s velikim entuzijazmom i predanošću za zimsku sezonu 2020 – 2021. godine kako bi osigurali najbolje moguće uslove i garantovali sigurnost svih skijaša.

Jahorina će ove zime na raspolaganju imati ukupno 46 kilometara ski-staza za alpsko skijanje, uz odlične mogućnosti i za noćno skijanje.

KORONA GARANCIJA

Za kupovinu ski karata 2020/21 važi korona garancija.
Ukoliko se zatvore granice ili skijaš oboli od korona virusa, neiskorišćene ski karte mogu da se prebace za sezonu 2021/22 ili skijaš može izabrati povraćaj novca, 80% od uplaćenog iznosa.


OSNOVNE INFORMACIJE I PROCEDURE

Info centri i znakovi – obeležja sa uputstvima o merama za suzbijanje širenja virusa covid 19 će biti postavljena na prodajnim mestima, ulazu u ski vrtić, ski poligonima, polazima i izlazima sa žičara, restoranima i drugim zatvorenim prostorijama (suvenir shop, ski kase i javni WC). Pored toga, aktuelne informacije i obaveštenja na više jezika će biti dostupne na svim navedenim mestima na skijalištu.

Multifunkcionalna bandana
Neophodno je da svi skijaši imaju bandane na svom licu, posebno tokom prevoza vertikalnim transportom (ski poligoni, žičare, liftovi i gondola).
Prilikom kupovine ski karata na prodajnim mestima, korisnicima i skijašima će biti predočene bezbednosne mere kojih je potrebno da se pridržavaju tokom boravka na skijalištu.

Fizička distanca
Redovi za čekanje će biti organizovani u skladu sa trenutnim propisima i održavanjem neophodnog rastojanja kako bi se izbeglo okupljanje grupa kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Neophodno je održavati rastojanje između lica minimum 2m kao i voditi računa da se izbegava nepotrebni bliski kontakt sa ljudima.

Dezinfekcija ruku
U kabinama gondole i na polaznim i izlaznim stanicama žičara i liftova, ski poligona, ulazu u ski vrtić kao i u svim zatvorenim objektima (restoran, Souvenir Shop, ski kasa, javni WC itd…) biće dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

Obavezno nošenje zaštitne bandane ili maske za lice

Obavezno je nošenje zaštite za lice tokom vožnje u gondoli, liftovima i žičarama, ski poligonima (bandane ili maske).
Zaposleni u ski centru Jahorina, koji su raspoređeni na rad na polaznim stanicama žičara, dužni su da vode računa o poštovanju mera socijalne distance, kao i da upućuju i upozoravaju skijaše/korisnike na poštovanje istih.

Dezinfekcija svih kabina gondole

Sve kabine gondole će biti dezinfikovane više puta u toku dana. Za dezinfekciju se koristi sprej koji u toku jednog minuta uklanja 99,9% poznatih virusa i bakterija na tretiranim površinama. Aktivni sastojici nakon dezinfekcije ne ostavljaju nikakve posledice, 100% su biorazgradivi, netoksični i PH neutralni i ne ostavljaju nikakve posledice na kožu i oči.

KUPOVINA SKI KARATA
Potrebno je, putem zvanične web stranice Društva, kao i putem društvenih mreža, obavještavati korisnike usluga o novim načinima prodaje/kupovine ski karata.

Kako bi se smanjili međuljudski kontakti, umanjio i automatizovao proces i kanali prodaje, OC Jahorina je omogućio kupovinu ski karata putem user-friendly web shop–a. Sa samo nekoliko klikova u bilo kom trenutku skijaši mogu da kupe bilo koju vrstu skijaške karte. Prethodno kupljene ski karte mogu se podići na posebnim "Pick up" mestima, što omogućava izbegavanje redova i okupljanja na prodajnim mestima. Za one koji to žele i dalje će biti moguće kupiti karte – fizički na prodajnim mestima.

U cilju smanjenja gužve na najprometnijoj lokaciji Poljice dupliran je broj prodajnih mesta.

Što je više moguće, potrebno je koristiti mogućnosti elektronskog plaćanja.

Postoje dve opcije kupovine putem web shopa Društva:
 - skijaši dobijaju mogućnost da kupe željenu kartu online i preuzmu je na pickup mestu koje je predviđeno samo za tu namenu;
 - ukoliko korisnik poseduje Keycard od ranije, moguće je uneti podatke sa karte i online je dopuniti za željene dane skijanja – ova opcija je najjednostavnija i podrazumeva direktan dolazak na stazu bez zadržavanja na prodajnim mestima.


          Detaljnije:  www.oc-jahorina.com/covid-procedura-za-skijaliste-jahorina/

 

Komentari