Vesti Jahorina - Čini se sve da se spremno dočeka predstojeća zima

Jahorina - Čini se sve da se spremno dočeka predstojeća zima

Novi Sad | 11.09.2014. | srna.rs
danisrpskeusrbiji2014640

Olimpijski centar "Jahorina" čini sve da bi predstojeću zimsku sezonu dočekao potpuno spreman, izjavio je za agenciju Srna rukovodilac marketinga u ovom centru Dragan Sokolović.

"Skijašima će na raspolaganju biti svih 20 kilometara staza, a ukoliko ne bude snega, kao što je to bilo prošle godine, Olimpijski centar će topovima osnežiti 3,5 kilometara staza", rekao je Sokolović.

On kaže da će se skijaši do svojih omiljenih polazišta, osim postojećih, penjati sa tri nova šestoseda.

Sokolović je dodao da se Olimpijski centar "Jahorina" pobrinuo da cene ski-pasova radnim danom i vikendom budu znatno povoljnije nego prošle godine.

"Tako je ski-pas radnim danom 33 KM umesto 37 KM, koliko je iznosio prošle godine. U dane vikenda cena ski-pasa je ostala kao i prošle godine 37 KM, dok sezonski ski-pas u pretprodaji košta 450 KM", rekao je Sokolović.

On je izrazio nadu da se neće ponoviti prošla godina sa malo snega, što je uslovilo jednu od najgorih sezona u istoriji Olimpijskog centra "Jahorina".

"Da se ne bi ponavljale loše sezone neophodno je nastaviti investicioni ciklus na skijaškim stazama. Neophodno je učiniti da se može osnežiti najmanje 80 odsto skijališta, te uraditi remonte i instalirati nove ski-liftove", rekao je Sokolović.

On ističe da su u pitanju velika finansijska ulaganja koja prevazilaze mogućnosti Olimpijskog centra "Jahorina", zbog čega se očekuje podrška Vlade Republike Srpske.

Svoju turističku ponudu u Beogradu i Novom Sadu predstavilo je 12 turističkih organizacija iz gradova i opština Srpske u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" održane od 04-10. septembra 2014.

 

Komentari