Vesti Jahorina, Bjelašnica - Planine spremne za zimsku sezonu

Jahorina, Bjelašnica - Planine spremne za zimsku sezonu

Jahorina, Bjelašnica | 02.11.2015. | klix.ba
skijasi jahorina640x389

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu na olimpijskim planinama u Bosni i Hercegovini su završene, a zvanično otvaranje sezone je u decembru.

Radnici Kantonalnog javnog preduzeća ''ZOI'84'' u protekla tri meseca intenzivno su radili na pripremama. Iz tog preduzeća Feni su kazali da je proveren sistem osnežavanja, vertikalni transport kao i da je izvršen remont žičara, liftova i mašina za tabanje snega na stazama.

Puštanje u promet planirano je između 20. i 25. decembra, kao što je praksa bila i ranijih godina, no, navode to zavisi od vremenskih prilika, odnosno snežnih padavina. Očekuju da će i ove godine zimska sezona biti uspešna, kao i prošle godine kada su Igman i Bjelašnicu posetile stotine hiljada gostiju.

Na kraju prošlogodišnje sezone direktor Ski-centra Bjelašnica - Igman Suad Jusić kazao je da su imali najuspešniju sezonu u proteklih 20 godina. Samo u mesec dana od otvaranja Igman i Bjelašnicu je posetilo 200.000 gostiju.

Pripreme su završene i na Jahorini. Iz Olimpijskog centra Jahorina potvrdili suda su staze uređene kao i da je da je urađen remont kompletnog vertikalnog transporta. Na toj planini takođe je prošle zime zabeležena velika posećenost, a očekuju da će i ove biti tako. Otvaranje zimske sezone planirano za 12. - 13. decembar, a ako bude snega ili uslova za veštačko osnežavanje skijanje će biti moguće i ranije.

Na sve tri planine i ove godine će biti organizovano noćno skijanje.

Akcijska prodaja sezonskih karata za skijanje na Bjelašnici i Igmanu je završena, a za Jahorinu je aktuelan drugi krug prodaje.

Pojedinačna karta za Igman i Bjelašnicu koštaće pet KM, dok sezonska karta sa fotografijom košta 690 KM. Cena noćnog skijanja nije uključena u sezonsku kartu i iznosi 20 KM. Dečije karte su jeftinije.

Pojedinačna karta za Jahorinu koštaće sedam KM, dok sezonska karta sa fotografijom košta 720 KM. Akcijska prodaja traje do 22. novembra i sezonska karta sa slikom košta 500 KM. Dečije karte su jeftinije.

 

Komentari