Vesti Izgradnja ski centra Žari u Sjenici

Izgradnja ski centra Žari u Sjenici

Sjenica | 26.04.2013. | sjenica.rs
sjenicaari2013

Kategorije

Povezane strane

Na prostoru zvanom „Žari” udaljenom 7 kilometara od Sjenice aktivno se radi na izgradnji skijaškog centra u ovoj opštini. Prema planu i projektu na ovom sportskom centru narednih godina održavaće se svetska takmičenja u skijaškom trčanju i biatlonu.

Ovo ce biti prva biatlon staza u Srbiji kaže direktor ustanove za sport u Sjenici Mirsad Hodžic koji aktivno radi na uredenju biatlon strelišta.

"Prvo radmo strelište za biatlon jer u Srbiji nema ni jedna biatlon staza. Održavali smo Prvenstva Srbije u Bugarskoj, na Palama, tako da će Sjenica dobiti taj Biatlon centar. Ovde radimo još skijašku stazu, dobili smo od JP Skijališta Srbije jedan sidraš ski lift. Evo mi pripremamo, i ako sve bude u redu ove godine će biti sve završeno" - izjavio je Mirsad Hodžic za Sjenica.rs

Koja je pomoc Olimpijskog komiteta i Vlade Republike Srbije?

"Iz Olimpijskog komiteta su dolazili, obecali su pomoc. Mi ratimo trenutno projekat, a imamo projekte u globalu. Verovatno će pomoći Vlada Republike Srbije, Opština. Mi smo počeli radove sopstvenim sredstvima, pa će mo videti kako će se završiti. Ovo je svakako obostrani interes kako Opštine tako i Republike Srbije" - rekao je Mirsad Hodžić

Završetkom ovog skijaškog centra, Sjenica se uvrštava na mapi sveta ski centara - zaključio je novinar Sjenica.rs sajta, Ebib Honić.

 

Komentari