Vesti Ivanova korita - Otvoreno novo skijalište u Crnoj Gori

Ivanova korita - Otvoreno novo skijalište u Crnoj Gori

Ivanova korita, MNE | 14.12.2015. | portalanalitika
Ski Ivanova korita 7 24.02.2018

Na Ivanovim koritima, u neposrednoj blizini hotela “Monte Rosa”, 14. Februara 2015.  je svečano otvorena novi ski staza i pušetena u rad žičara kapaciteta 1200 skijaša na sat, prenosi Radio Crne Gore.
Na taj način hotel je zaokružio, svoju već kvalitetnu ponudu, a očekivanja su da će na skijanje dolaziti kako gosti sa primorija, tako i iz ostalog dijela zemlje, ali i stranci.

Menadžerka hotela, Ksenija Čavor, kaže da je dužina staze 450 metara i da je srednje težine, te da je posle trideset godina na Lovćenu sada još jedna nova žičara koja je skoro potpuno nova.
"Žičara je tipa „Sidro“ i uvezena je iz Austrije, nakon čega je reparirana i potpuno je bezbedna", rekla je Čavor.

Kazala je da ski opremu, kao i sanke, svi gosti mogu iznajmiti u hotelu i to po ceni od pet eura, kao i da će ski pas do kraja sezone biti besplatan.
"Na skijalištu imamo mašinu ratrak koju koristimo za uređenje odnosno tabanje staze, a žičaru testiramo već mjesec dana i ona je potpuno bezbedna za sve skijaše. Ponudićemo i školu skijanja sa licenciranim instruktorom, ali uz povoljne cijene", naglasila je Čavor.
Dodala je da su putevi prema Lovćenu stalno prohodni.

"Našom mehanizacijom održavamo prohodnim putni pravac Kotor - Krstac - Lovćen, a zahvaljujući „Crnagoraputu“ prohodan je i putni pravac Cetinje - Lovćen, tako da gosti mogu u svakom trenutku da nas posete", istakla je Čavor.
Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Ana Ivanović smatra da će novootvoreno skijalište unaprijediti turističku ponudu grada i doprineti dužem zadržavanju turista.

"Hotel „Monte Rosa“ , otvoren 13. novembra 2014. Godine, sa sadržajima kao što su zatvoreni bazen, spa centar, teretana, igraonica za decu, a evo sada i sa ski stazom, definitivno predstavlja nešto što će povećati broj posetilaca na Lovćenu", naglašava Ivanović.

 

Komentari