Vesti Instruktori skijanja - Održan seminar usavršavanja na Kopaoniku

Instruktori skijanja - Održan seminar usavršavanja na Kopaoniku

Kopaonik | 15.02.2016. | infokop.net
DSC01845 640

Skijaški savez Srbije odnosno Komisija za osposobljavanje, usavršavanje i licenciranje stručnjaka u skijanju, u subotu 13. februara 2016. godine na Kopaoniku organizovala je seminar usavršavanja za instruktore skijanja i snowboarda, što je jedan od uslova za sticanje Dozvole za rad (licence).

Tema seminara je bila "Rizici i bezbednost u skijanju".

Zbog interesovanja instruktora koji nisu mogli da prisustvuju seminaru u subotu, isti seminar je ponovljen i u nedelju 14. februara, a održan je u sali kule Konaka "Sunčani vrhovi".

Predavači su bili van. prof. dr Robert Ropert sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na predmetima "Teorija i metodika skijanja" i "Teorija i praksa skijanja", Lazar Jovanović, diplomirani pravnik, dugogdišnji član GSS-a - Predsednik komisije za spašavanje na skijaškim terenima i Dragan Micić, profesor fizičke kulture i vlasnik ski servisa Micko na Kopaoniku.

Pojedinačne teme koje su obrađene na seminaru su bile bezbednost i zakonska regulativa, GSS kao faktor bezbednosti i uloga instruktora u pružanju prve pomoći, pravila bezbednosti i ponašanja na skijalištu i značaj ski opreme za bezbednost skijaša.

Na kraju seminara, imajući u vidu zakonske propise u vezi sa izdavanjem Dozvola za rad instruktora skijanja, Ski savez Srbije je još jednom podsetio da je za izdavanje DOZVOLE ZA RAD (licence) potrebno dostaviti Skijaškom savezu Srbije, kao nadležnom granskom sportskom savezu sledeća dokumenta (skenirano, poslati na koul@skisavez.com):
    - Dokaz o stečenom zvanju instruktora skijanja (legitimacija instruktora skijanja izdata od SSS, UISS ili SOIS, ili "Uverenje o zvanju“ za one koji su položili nakon jula 2013 godine),
    - Potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti (obično uverenje izabranog lekara, ili druge ustanove),
    - Potvrdu o obavljenom stručnom radu od 90 sati za tri godine (ili min 30 godišnje za one koji su stekli pre manje od 3 godine), osim uza one koji su stekli zvanje u Martu 2015 ili kasnije,
    - Fotografija za ličnu kartu (u elektronskoj formi!),
    - Uplatu od 2400 din na žr Saveza za administrativne troškove izdavanja dozvole i
    - Potvrdu o obavljenom seminaru usavršavanja (nakon 1. marta 2015)

    Potvrda o uplati troškova izdavanja licence u iznosu 2400 din žiro račun Skijaškog saveza Srbije, Svetozara Markovića 7, Beograd, žr.br 125-326-91 Piraeus banka (sa naznakom "ZAHTEV ZA DOZVOLU ZA RAD“)

            Izvor, foto: InfoKop.net

 

Galerija slika

Komentari