Vesti Inline alpine slalom - Takmičari Srbije na Svetskom kupu u Češkoj

Inline alpine slalom - Takmičari Srbije na Svetskom kupu u Češkoj

Vranje | 24.06.2019. | SK Besna Kobila
mezibori2019 2a

Takmičari skijaškog kluba Besna Kobila iz Vranja učestvovali su proteklog vikenda, 22-23. juna 2019. na trkama Svetskog kupa i otvorenog prvenstva Češke u slalomu i vleleslalomu na rolerima.

Naravno ni ovoga puta nisu izostale medalje.

U subotu je vožen veleslalom u okviru otvorenog prvenstva Češke. U kategoriji devojčica do 8 godina Dunja Arsić je osvojila drugo mesto. Njena klubska drugarica Anastasija Stojanović u kategoriji devojčica do 12 godina takođe je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju. U kategoriji devojčica do 16 godina Kaja Sretić je zauzela 8.mesto dok Emilija Arsić nije uspela da završi prvu vožnju. Naša najbolja rolerašica Mia Dedinac takođe nije uspela da završi prvu vožnju.

U nedelju su vožene trke Svetskog kupa na kojima su Dunja Arsić i Anastasija Stojanović ponovile uspeh od subote i osvojile druga mesta i srebrne medalje u svojim kategorijama. Kaja Sretić se u slalomu mnogo bolje snašla i osvojila 4.mesto. Emilija Arsić i Mia Dedinac kako su počele vikend tako su i završile, ispadanjem u prvoj vožnji.

U nedelju je postavljač druge staze bio naš trener Đorđe Dedinac, a isti zadatak ga očekuje i na sledećoj trci Svetskog kupa idućeg vikenda u Nemačkom gradu Degmarn. To dovoljno govori koliko poverenje kod čelnika Svetske Roler Federacija ima naš trener.

O učinku naših takmičara trener Đorđe Dedinac je izjavio:
"U globalu gledano ostvareni rezultati su vrlo dobri ali smatramo da su naše takmičarke mogle da pruže daleko više, naši ciljevi su postavljeni veoma visoko i ne zadovoljavamo se malim stvarima jer znamo koliko vredimo. Priliku za popravni imaćemo sledećeg vikenda u Nemačkoj. Posle toga našu najbolju rolerašicu očekuju Svetske Roler Igre u Barseloni gde će biti jedina Srpska predstavnica na najvećoj Roler smotri na svetu. Ostali naši takmičari nastavljaju sa redovnim trenažnim procesom do kraja jula kada nas očekuju četiri takmičarska vikenda za redom u zemlji i inostranstvu."

Komentari