Vesti Inline alpine slalom - Mia Dedinac ostvarila dobar plasman na EP u Španiji

Inline alpine slalom - Mia Dedinac ostvarila dobar plasman na EP u Španiji

Villablino, ESP | 19.08.2019. | skijanje.rs
mia dedinac avgust2019 1 960x583

Kategorije

Na Evropskom prvenstvu u Inline alpine slalomu na rolerima Mia Dedinac osvojila je dva deveta mesta u juniorskoj kategoriji.
Članica skijaskog kluba Besna kobila iz Vranja i jedina srpska predstavnica na ovom takmičenju postigla je najveći uspeh u istoriji roler sporta u Srbiji.

Prvenstvo je od 15-17. avgusta 2019. održao u mestu Villablino u Španiji.

U petak 16.08. u Španskom gradu Vilablinu vožen je paralel slalom u svim kategorijama. Posle odlično odrađenih kvalifikacija i osmine finala Mia Dedinav je zauzela 9.mesto u svojoj kategoriji. Mozda bi uspeh bio i veći da nije napravila grešku peilikom starta u prvoj vožnji.

U subotu 17.08. vožen je slalom u kojem je Mia nakon dve voznje zauzela takođe 9. mesto. Posle prve vožnje zauzimala je 8. mesto sa nešto više od jedne sekunde zaostatka za osvajačicama medalja. U drugoj voznji viđena je neverovatna borba medju takmičarkama u kojoj na žalost Mia nije uspela da popravi svoj plasman.

Sumirajući utiske, trener Đorđe Dedinac je izjavio: "Pred polazak na Evropsko prvenstvo cilj je bio da u paralel slalomu Mia uđe u 16 najboljih, a da u slalomu uđe u prvih 10. Oba cilja smo ispunili, ali ostaje žal jer mislim da je nedostajalo malo sportske sreće za bolji plasman. S obzirom da joj je ovo prva godina u juniorskoj kategoriji na idućem prvenstvu očekujemo i spremaćemo se za medalje."

Na ovom prvenstvu ucestvovalo je 220 takmičara iz cele Evrope, a najviše uspeha imali su reprezentativci Nemačke.
Odlazak na Evropsko prvenstvo pomogli su Srpska Skejtbord i Roler Federacija i brojni sponzori.

 

Galerija slika

Komentari