Vesti Inline Alpine slalom - Iako najmlađi postigli veliki uspeh na SP u Nemačkoj

Inline Alpine slalom - Iako najmlađi postigli veliki uspeh na SP u Nemačkoj

Unterensingen, GER | 09.06.2016. | sk Besna kobila
roller20160604062819

Prethodnog vikenda, 04-05. juna 2016. u Nemačkom gradu Unterensingenu održano je Svetsko prvenstvo u slalomu na rolerima (inline alpine slalom) za seniore. Među 118 takmičara iz celog sveta učestvovalo je i petoro takmičara skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja. Iako najmlađi postigli su veliki uspeh.

Anastasija Veselinović zauzela 19.mesto, Andrej Stojanović bio je 20. dok je Jovana Jovanović 22. na svetu. Mia Dedinac i Nevena Stojković nisu uspele da završe drugu vožnju. Ako se ima u vidu da smo nastupali sa juniorima utoliko je uspeh Naših takmičara veći. Trka je vožena po jako lošim vremenskim uslovima jer je ceo tok trke protekao uz povremene velike pljuskove.

U okviru Svetskog prvenstva vožena je i prva ovogodišnja trka Svetskog kupa. Jedini srpski predstavnik koji je uspeo da završi trku je Andrej Stojanović. On je posle kiksa u prvoj vožnji odvezao odličnu drugu vožnju i na kraju zauzeo 40. mesto.

"Ako se zna da smo nastupali sa ubedljivo najmlađom ekipom po neverovatno lošim vremenskim uslovima uspeh naših takmičara je u mnogome veći. Prošle godine smo na međunarodnoj sceni u seniorskoj konkurenciji nastupali sa dvoje takmičara a ove sa petoro i odmah zabeležili najveći uspeh u ovom sportu." -  izjavio je Đordje Dedinac trener ski kluba "Besna kobila".

Odlazak u Nemačku pomogli su Grad Vranje i roditelji takmičara.

Idućeg vikenda naši takmičari putuju u Poljsku gde će nastupiti u dve trke u dečijim i juniorskim kategorijama, gde očekujemo i prve ovogodišnje medalje na međunarodnoj sceni.

Takmičenja se organizuju u okviru Međunarodne federacije za roler sportove - FIRS (Fédération Internationale de Roller Sports) sa sedištem u Rimu u Italiji.
Detaljnije:  www.rollersports.org

 

 

Galerija slika

Komentari