Vesti Inline Alpine slalom - Dve medalje za Srbiju na takmičenju u Poljskoj

Inline Alpine slalom - Dve medalje za Srbiju na takmičenju u Poljskoj

Karpacz, POL | 15.06.2016.
ins pol jun2016 8

Takmičari skijaškog kluba Besna kobila su prethodnog vikenda 11 i 12 juna 2016. vodili borbu za medalje na dva fronta. Jedan deo ekipe je putovao u Poljsku u mesyto Karpacz na otvoreno prvenstvo Poljske i kup istočene Evrope dok je drugi deo ekip ekipe išao u Niš i učestvovao na prvoj ovogodišnjoj trci u domaćem prvenstvu.

Iz Poljske su se vratili sa dve medalje. Andrej Stojanović je prvog dana osvojio srebrnu medalju a u nedelju je zauzeo peto mesto. Lenka Stanković je prvog dana osvojila bronzu dok drugog dana nije usplea da završi prvu vožnju. Dušan Trajković je obe trke završio na četvrtom mestu a Anastasija Stojanović na petom. Mia Dedinac nije uspela da završi obe trke dok je Anasasija Veselinović prvog dana bila osma a drugog sedma.

Na trkama u Poljskoj ušestvovalo je 84. takmičara iz Srbije, Slovačke, Češke, Poljske, Letonije i Ukrajine. "Možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima ali su nas ovoga puta male greške skupo koštale, tako da smo mogli da se vratimo i sa većim brojem medalja iz Poljske" izjavio je Đorđe Dedinac trener kluba.

Putovanje u Poljsku klub je uspeo da organizuje uz pomoć grada Vranja i roditelja.

Drugi deo ekipe je u Nišu imao znatno više uspeha pa su se tako sedmoro naših takmičara okitili medaljama. Aleksandra Tašković je osvojila zlato, srebrom su se okitili Marija Arizanović i Milica Mitić a bronzani su bili Vukan Đorić, Jelena Mudrinić, Jovana Jovanović i Predrag Đorđević. Aleksandra Stojiljković i Sara Ilić zauzele su peto mesto u svojim kategorijama.

Sledeća trka domaćeg prvenstav je 06.08.2016.godine u Pirotu.

 

Galerija slika

Komentari