Vesti Igrišta, Vlasenica, BIH - Stopirani dalji radovi na izgradnji ski centra

Igrišta, Vlasenica, BIH - Stopirani dalji radovi na izgradnji ski centra

Igrišta, Vlasenica | 24.07.2023. | OC Jahorina
igrista2023 07 3

Olimpijski centar Jahorina je izdao saopštenje da je primoran da stopira sve dalje radove na izgradnji ski centra Igrista. Razlog je situacija nastala usled nerešenih pitanja između opštine Vlasenica i lokalnog stanovništva.

Vlada Republike Srpske je izdvojila sredstva od 50 miliona KM i opredelila ih za izgradnju ski centra Igrišta sa primarnim ciljem razvoja tog kraja.

Plan je bio da da ovaj ambiciozni projekat započne sa radom ove sezone, ali nažalost, zbog blokade od strane meštana sela Gornji Zalukovik, ovaj plan je doveden u pitanje - ističu u OC Jahorina.

U svom saopštenju, OC Jahorina dalje navodi: Kako se bliži zimska sezona, svaki dan sa povoljnim vremenskim uslovima je od izuzetnog značaja za izgradnju ski centra. Blokada koja je nastala zbog nerešenih pitanja postaje sve više zabrinjavajuća. Izvođači radova već 8 dana ne mogu da nastave radove, i iz tog razloga doneta je odluka o obustavljanju daljih radova.

Učinjeno je sve kako bi se rešili problemi nastali u opštini Vlasenica, koja je bila zadužena za rešavanje pitanja o trasi i imovini sa meštanima pomenutog sela i nezadovoljnim stanovništvom. Međutim, uprkos naporima, dogovor nije postignut što je dovelo do obustave radova - ističu na kraju svog saopštenja iz OC Jahorina.

Nadajmo se da će OC Jahorina zajedno sa lokalnom administracijom Vlasenice pronaći održivo rješenje kako bi se nastavilo sa realizacijom ovog projekta važnog za celu regiju, ali i na radost ljubitelja skijanja.

    Izvor, OC Jahorina   Foto, Skijanje.rs

 

Galerija slika

Komentari