Vesti Hajla i Štedim - Sarajevska firma Strucon radi glavni projekat žičare i ski staza

Hajla i Štedim - Sarajevska firma Strucon radi glavni projekat žičare i ski staza

Rožaje, MNE | 25.07.2019. | eKapija.com
HajlaGreben 1 100x608 a

Crnogorska Uprava javnih radova i sarajevsko preduzeće Strucon potpisali su ugovor o izradi idejnog rešenja, glavnog projekta i izgradnju šestosedne isklopive žičare na Hajli u Rožajama, a ugovorena je i izrada idejnog rešenja ski staza na ovoj lokaciji.

Ugovorena vrednost izrade tehničke dokumentacije i radova je skoro 9 mil EUR, koje će Vlada Crne Gore obezbediti kroz kapitalni budžet, prenosi BiznisInfo pozivajući se na portal Investitor.

Sarajevska kompanija se obavezala da će u roku od dva meseca od dana potpisivanja ugovora izraditi idejno rešenje žičare, a četiri meseca od njegovog prihvatanja i glavni projekat za ovaj segment ugovora, saopšteno je iz Vlade.

Na osnovu prihvaćene projektne dokumentacije, izgradnja šestosedne isklopive žičare biće završena u roku od 18 meseci od dana uvođenja izvođača u posao. Podizvođač sarajevske firme za izgradnju isklopive 6-sed žičare je švajcarski "Bartholet Maschinenbau AG".

Ugovoreni rok izrade idejnog rešenja ski staza je dva meseca od dana potpisivanja ugovora.

- Planinski vrhovi Hajle prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma - navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova, kako se dodaje, već nekoliko meseci realizuje zahtevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, "na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometara". Najveći deo puta je pripremljen za asfaltiranje, a predstoji probijanje završne trase do Štedima - stoji u vladinom saopštenju.

       Izvor: gov.me, biznisinfo.ba, eKapija.com

--------------------------------------------
Strucon d.o.o.
je društvo sa ograničenom odgovornošću za inženjering i konsalting. Društvo je osnovano 2014. godine u Sarajevu. Društvo, okuplja mladi tim stručnjaka u oblasti građevinarstva, koji je svoje iskustvo sticao na projektima u BiH i svijetu.

Tek od 04. jula 2019. imaju nedovršen sajt na adresi: www.strucon.ba    kao i Facebook stranu...

Komentari