Vesti Gorska služba spašavanja Srbije (GSS) na redovnim dežurstvima

Gorska služba spašavanja Srbije (GSS) na redovnim dežurstvima

Kopaonik, Stara planina, Tornik | 03.01.2012. | GSS
gss250x188

Gorska služba spašavanja Srbije (GSS) i JP Skijališta Srbije su otpočeli sa punom skijaškom sezonom. Sa otvaranjem skijališta i otpočinjanjem sa redovnim dežurstvima na obezbedjenju skijaša na Kopaoniku (08.12.11), Zlatiboru (24.12.11) i Staroj planini (25.12.11) GSS trenutno ima stalne timove na ova 3 najveća zimska turistička odredišta u Srbiji.

Vremenski uslovi i dobra priprema terena (stalna upotreba snežnih topova i profesionalna priprema podloge) već sada omogućavaju dobro skijanje. Skijališta u ovom trenutku obezbedjuju 10 licenicarnih spasilaca.
Uz očekivanje snežnih padavina, povećanje broja gostiju tokom zimskog raspusta, i puštanja u rad prve gondole u Srbiji (na Staroj planini) broj spasilaca će biti prilagodjavan potrebama na terenu.

Svaki sport pa i skijanje zahteva pripremu, poštovanje pravila i odgovorno ponašanje prema okolini. GSS apeluje na sve koji planiraju da provedu vreme na snegu da pravovremeno počnu sa fizičkim pripremama, koriste adekvatnu odeću i opremu, svoje otpatke odlažu na za to predvidjena mesta i slede uputstva službenih lica i članova GSS-a kako bi nam i ova zima svima ostala u dobroj uspomeni.

Pomoć na skijaškim stazama, kao i u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini se može potražiti preko dežurnog broja GSS-a 063 466 466.

 

Komentari