Vesti Gondola od Vrnjačke Banje do planine Goč

Gondola od Vrnjačke Banje do planine Goč

Vrnjačka Banja | 24.10.2019. | eKapija
ski staza

Vrnjačka Banja je destinacija koja se intezivno razvija i koja je jedan od najznačajnijih nosilaca ne samo banjskog, već i ukupnog turizma u Srbiji.

Značaj propratnih sadržaja su važni za svako turističko mesto. U Vrnjačkoj Banji ističu i brojne atrakcije na planini Goč, sa skijalištem koje je uključeno u celu priču i koje će znatno upotpuniti sadržaje koje nudi opština.

Pozicija između Zapadne Morave sa jedne, ali i planine Goč sa druge strane, rezultirala je i interesovanjem opštine da se izgradi gondola koja bi povezivala banju sa planinom Goč.

- Reč je o panoramskoj gondoli koja bi radila 365 dana godišnje. Projekat je već urađen, trenutno razgovaramo sa kineskim kompanijama, ali i Vladom Srbije. Investicija jeste velika, ali će i projekat biti isplativ. Već imamo zainteresovane investitore, ali i dalje je sve u fazi pregovora. Kada sve to završimo biće raspisan i javni poziv - rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović tokom Regionalnog foruma zdravstvenog, velnes i spa turizma u Beogradu, a prenosi portal eKapija.

- Naredne godine očekujemo otvaranje još tri hotela. Pre svega, tu su Vrnjačke terme sa kompleksom zatvorenih bazena. Tu je i hotel kompanije Zepter. Reč je o zdanju koje će imati tržni centar u prizemlju, medicinski blok i hotelske sobe i apartmane na šest spratova. Još jedna važna investicija je i hotel Park koji završava kompanija Alco Grupa. Biće smešten u centru grada, imaće pet zvezdica i njegovo otvaranje očekujemo u prvoj polovini 2020. godine - istakao je Đurović.

Tokom poslednje dve godine u Vrnjačkoj Banji je izgrađeno osam hotela sa ozbiljnim velnes i spa programima. Samo u proteklih sedam godina realizovane su brojne investicije, pa je u hotele uloženo više od 100 mil EUR, a u kapitalne projekte preko 70 mil EUR.

     Izvor: eKapija.com

 

Komentari