Vesti GOČ, Vrnjačka banja - Urađena sanacija ski staze i opreme skijališta

GOČ, Vrnjačka banja - Urađena sanacija ski staze i opreme skijališta

Goč, Vrnjačka Banja | 30.11.2018. | Skijanje.rs
goc vb radovi nov2018 2

Kategorije

Na skijalištu Goč na strani Vrnjačke Banje je krajem oktobra i početkom novembra 2018. izvršena sanacija ski staze i opreme skijališta.

Urađen je drenažni sistem, hidroregulacioni radovi, protiveroziona zaštita. Izvedeni su obimni zemljani radovi na nivelisnju staze i trase lifta, zaustavni deo leve strane staze je značajno priširen čime je povećana bezbednost skijanja. Ski lift je remontovan i urađene su odgovarajuće kontrole i atesti.

U zoni polazne stanice ski lifta uređen je poligon za početnike u skijanju, kao i staza za sankanje u dužini 300m. Takođe je uređen i dodatni prostor za postavljanje skibifea, ski rentala i drugih pratećih sadržaja.

Modernizovano je osvetljenje staze za noćno skijanje a takođe je postavljen i video nadzor. Skijalište je opremljeno neophodnom zaštitnom opremom u vidu strunjača i zaštitnih mreža, a takođe je postavljena neophodna signalizacija. U proceduri nabavke je ratrak - tabač snega ili njegovo obezbeđivanje putem rentiranja.

Ovim što je urađeno, posle dužeg vremena, stekli su se uslovi za organizaciju skijaških trka pre svega za mlađe kategorije skijaša, a pod okriljem Skijaškog saveza Srbije.

U Vrnjačkoj banji se razmišlja o gondoli koja bi povezivala centar Banje sa Gočom. U tom smislu u planu je da se izradi studija izvodljivosti i opravdanosti ovakvog projekta.

Svi ovi radovi su izvedeni uz angažovanje i nadzor jednog od naših najcenjenijih stručnjaka za skijališta g. Jurice Stankovića!

Skijalište je spremno za zimsku sezonu, i uz nadu da će vreme i snežni uslovi ove zime biti naklonjeni, verujemo da ćemo imati prilike da uživamo u zimskim čarolijama planine Goč!

-----------

Skijalištem gazduje Sportski centar Vrnjačka Banja.
Ski lift se nalazi na planini Goč udaljenoj 12 kilometara od centra Vrnjačke Banje. Do njega se dolazi asvaltiranim obeleženim putem. Ski lift je svečano otvoren 20. decembra 1997. godine. Sastoji se od dve skijaške staze i malog ski lifta koji se može koristiti za obuku ne skijaša i obuku dece. Dužina ski lifta je 470 metara a pripadajućih ski staza 650 i 700 metara. Visinska razlika od pogonske stanice do vrha ski lifta je 132 metra, broj instaliranih vucnih naprava je 36 a kapacitet je 1195 skijaša na sat. Staza je osvetljena tako da pruža mogućnost noćnog skijanja.

Radno vreme Ski lifta je svakoga dana od 10 do 16 časova, a petkom, subotom i nedeljom noćno skijanje od 18 do 22 časa.

Sve dodatne informacije o radu staze i prohodnosti putnih pravaca možete dobiti na direktan broj 036 641-523.

 

Komentari