Vesti Goč, Kraljevo - Ponovni javni uvid u nacrt Plana generalne regulacije planine Goč

Goč, Kraljevo - Ponovni javni uvid u nacrt Plana generalne regulacije planine Goč

Kraljevo | 06.02.2020. | eKapija
goc RTV Kraljevo printskrin 1 1000x608b

Kategorije

Na kraljevačkoj strani planini Goč predviđena je izgradnja novih turističkih sadržaja, bungalova, otvorenih i zatvorenih bazena, kao i sportskih terena. Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno–komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva oglasilo je ponovljeni javni uvid u nacrt Plana generalne regulacije "Goč".

U okviru zemljišta u građevinskom području nalaze se površine javne namene, odnosno planirano javno građevinsko zemljište koje čine: građevinski-turistički kompleks, uređene zelene površine, saobraćajna infrastruktura (za kolski, pešački i integrisani saobraćaj, kao i javni parking prostori), površine predviđene za sport i rekreaciju (mala i velika ski staza) i planirane parcele za komunalnu infrastrukturu (parking, prečistač otpadnih voda i sl).


 

U okviru građevinsko-turističkog kompleksa predviđa se izgradnja: 10 turističkih bungalova P+1+Pk brgp 160 m2 u osnovi, odnosno 5.000 m² ukupno, otvoreno-zatvorenog bazena na 825 m2 ukupno, šest ski bifea.

Očekuje se da ukupna bruto izgrađena površina svih objekata ne pređe 13.000 m2. U navedene površine uračunati su i postojeći objekti hotela, pomoćnih prostorija, kotlarnica, balona i sl.

Maksimalna spratnost objekta u funkciji turizma, dečije zaštite i sportskih sadržaja je P+2+Pk, a neophodno je obezbediti parking mesta u okviru kompleksa ili na površinama javnih parkirališta.

Izbor materijala koji će se koristiti u izgradnji mora biti u skladu sa namenom i okruženjem. Suterenske i prizemne etaže treba graditi od prirodnog lomljenog kamena, a spratove i potkrovlja od drvenih materijala, pokrivač šindra, kamenih ploča ili biber crepa.

U Planu generalne regulacije predviđeni su kao otvoreni tereni za košarku, rukomet, mali fudbal, odbojku, tenis, kao i otvoreno-zatvoreni bazen.

     eKapija   I. Milovanović

 

Komentari