Vesti Goč, Kraljevo - Mnogi poneli skije, iako ski lift još ne radi

Goč, Kraljevo - Mnogi poneli skije, iako ski lift još ne radi

Goč, Kraljevo | 11.01.2021. | krug.rs
Go krug 10012021 17794

Kategorije

Dugački redovi parkiranih vozila, veliki broj onih koji su došli da osete zimske radosti, mnogi čak poneli sanke i skije, iako ski lift još ne radi, obeležili su vikend za nama na Goču do kojeg je put bio – sasvim očišćen

Iako je bilo najavljeno da će do početka zimske sezone malo skijalište biti otvoreno, to se još nije dogodilo.

- Nije kašnjenje do izvođača radova (kraljevačko preduzeća „Amiga“ i beogradske frime „Elkoms“ u „ITC“ već do otežane dopreme opreme za ski lift kupljen u Italiji, a sve to zbog ove situacije sa epidemijom. Narednih sezona verujem da ćemo, izgradnjom sistema za vestačko osnežavanje, rešiti i probleme sa nedostatkom snega, a planirana je i nabavka novog tabača za ski staze – izjavio je sredinom decembra Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

- I sama obožavam Goč i mislila sam da nikada više na našoj planini neće biti ovoliko ljudi, kao pre 15-ak godina. Drago mi je što sam se prevarila, iako bukvalno nismo imali gde da se okrenemo danas. Baš sam bila srećna zbog guzve i dečje graje i radujem se dok zamišljam kako će tek biti kada počnje da radi ski-lift – ushićeno je ispričala Vesna za kraljevački potal Krug.rs.

Najmlađi se niz padinu spuštaju niz padinu na „klisku“, drugi sa roditeljima pokušavaju da naprave Sneška Belića, treći se sankaju, četvrti su sa sobom poneli skije... Ovako je u nedelju 10.01.2021. izgledao Goč, Kraljevčanima omiljena planina. Izgledalo je kao da se i Goč uželeo ljudi..

Usred zime, pohvala i putarima, put do Goča danas je bio bez snega na kolovozu, gotovo do samog vrha, besprekorno očišćen, za portal Krug rekla je naša sugrađanka Vesna Andrijašević, koja je i napravila ove kadrove koji ilustruju gužvu – nepreglednu kolonu parkiranih vozila i zimske radosti zaljubljenika u Goč.

Divan je bio osećaj da će Goč ponovo zaživeti, mada nema kapacitet za onoliko automobila. Čak i sportski tereni iza hotela bili su zakrčeni parkiranim automobilima, kao i ceo put od „Piramide“ do hotela „Dobre vode“, koji rade, ali na uslugu je moralo dosta da se sačeka.

Parkiranih automobila bilo je i na delu puta  ka Vrnjackoj Banji, a registarske tablice nisu bile samo kraljevačke, već i iz mnogih drugih gradova.

Na Goču je određen broj dece i organizovano, u sklopu prve smene "Super raspust".

Izgleda da ćemo se Goču vraćati kao što se on, čini se, zavejan snegom, ove zime - vratio nama.


         Izvor: Krug.rs  M. M. d.

 

Komentari