Vesti Goč, Kraljevo - Do kraja godine novi ski-lift

Goč, Kraljevo - Do kraja godine novi ski-lift

Kraljevo | 20.08.2019. | ekapija.com
goc RTV Kraljevo printskrin 1 1000x608a

Na poznatoj dečjoj planini Goč, na lokaciji Dobre vode, poslednjih godina nije moguće skijanje. Stari lift je demontiran kao i jednosed žičara, a sve je prodato u staro gvožđe kako bi se namirile zaostale plate radnika.

U cilju poboljšanja turističke ponude krajem 2018. godine otvoren je i novi dečji hotel a Grad Kraljevo, nadomak kojeg se nalazi ovo skijalište za početnike i rekreativce, raspisalo je krajem jula ove godine tender za izgradnju skijaških sadržaja na planini Goč, tj. za izgradnju ski-lifta na Goču.

Kako se navodi u dokumentaciji, predmet javne nabavke radova je projektovanje i izvođenje radova na izgradnji ski lifta i dela ski staze uz pripadajući ski-lift i isporuka, kao i montaža potrebne opreme za skijašku infrastrukturu na Goču - Dobre vode, po sistemu ključ u ruke.

Projektant idejnog rešenja je firma Ornament investinženjering iz Beograda, a okvirna vrednost radova i opreme koje zajednički finansiraju Grad kraljevo i Ministarstvo za sport i turizam je 29 miliona dinara.

Ski-lift će biti dug 371 metar, na šest stubova, trebalo bi da premosti visinsku razliku od 41 metra i da ima oko 43 vučne naprave. Predviđeni ski lift imaće desni smer vožnje. Nadmorska visina početka ski-lifta je 904 m dok je kota kraja ski lifta 945 m.

Kako je rečeno za portal eKapija iz firme Ornament investinženjering, okvirni rok za završetak radova je 15. decembar 2019, te će za predstojeću sezonu, sve biti spremno za skijanje.

Polazni plato ispred ski-lifta, predviđen je da bude prostran i veliki za nesmetani prilaz skijaša. Na polazu ski-lifta predviđena je komandna kućica od oko 10 m2, dok je na izlazu predviđena manja kućica oko 4 m2, opremljena telefoskom vezom sa polaznom kućicom.

Kućice rukovaoca ski lifta, drvenog ili panelnog tipa, planirano je da budu postavljene na povoljnom mestu za efikasno ospluživanje ski-lifta i za male servisne popravke. Drvene i druge ograde planirane su tako da jednoznačno ukazuju na mogućnost kretanja skijaša na polaznom platou.

Rok za dostavljanje ponuda je 26. avgust do 12.00 časova, dok će ponude otvarati istog dana u 13.00 časova.


      Za više informacija posetite portal eKapija.

------------------
VIDEO RTV Kraljevo:

JP za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo raspisalo je javnu  nabavku za izvođača  radova na izgradnji  ski lifta na planini Goč. Projekat zajedno finansiraju grad Kraljevo i ministarstvo za sport i turizam, a rok za završetak radova je kraj tekuće godine, kako bi sve bilo spremno za predstojeću ski sezonu na ovoj planini nadomak Kraljeva.

     Izvor: rtvkraljevo.com
     Naslovni foto: rtvkraljevo.com - printskrin

 

Komentari