Vesti Goč će ponovo biti skijalište

Goč će ponovo biti skijalište

Goč, Kraljevo | 29.09.2018. | politika.rs
goc dobre vode ski staza2

Na Goču, planini udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, nedavno je otvoren novi dečji hotel. U tom objektu od oko 1.700 kvadrata nalazi se 130 kreveta, a iz kase grada Kraljeva u tu investiciju uložno je oko 76 miliona dinara pozajmljenih od banke.

Ovih dana, ipak, stiže lepa vest – Goč će ponovi biti skijalište i ponovo naročito pogodno za decu i ostale skijaše početnike. Naime, Ministarstvo za sport, turizam i trgovinu izdvojilo je 15 miliona dinara, a toliko će uložiti i grad Kraljevo pa će, kako tvrdi Ivan Milić, direktor dečjeg odmarališta, već za narednu zimsku sezonu biti montiran novi, moderan ski-lift, dužine oko tri stotine metara.

 

No, dok je novi paviljon građen, okončan je i sudski proces koji su pokrenuli bivši radnici ski-kluba tražeći isplatu zaostalih plata. Izvršenje presude u korist potražilaca nije moglo biti drugačije nego oduzimanjem jedine klupske imovine. Prodati su uspinjača, ski-lift, mašina za tabanje snega, ski-sanke... Tako je prošle godine ovo skijalište otišlo na „doboš”, čak su i stubovi uspinjače demontirani i na ime duga prodati otpadu.

Približan je i smeštajni kapacitet starog hotela „Dobre vode” tako da na ovoj planini u jednoj smeni može boraviti oko tri stotine gostiju. Uglavnom je reč o mališanima školskog uzrasta, jer je Goč odavno privlačan za takozvanu školu u prirodi i tokom zime tu deca uživaju u savladavanju prvih skijaških veština, pa je Goč odavno nazvan i dečjom planinom.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić još ističe da je država, posredstvom ministarke Slavice Đukić Dejanović, izdvojila oko osam miliona, grad Kraljevo će pridodati još 2,5 miliona dinara da bi se obnovili i sagradili novi sportski tereni.

– U ovu akciju obnove Goča uključiće se i javna preduzeća. Od Elektroprivrede je obećana gradnja nove trafostanice radi poboljšanja snabdevanja strujom, a „Telekom” će uz nove instalacije poboljšati kvalitet njihovih usluga. Tako da će Goč sijati starim, a novim sjajem – naglašava Terzić.

Inače, direktor Milić tvrdi da će, na osnovu novih ugovora sa školama sa područja Kraljeva i drugih okolnih opština i gradova, tako prošireni smeštajni kapaciteti biti popunjeni već od početka naredne godine pa do kraja leta.


               Autor: Miroljub Dugalić,   Dnevni list Politika 28.09.2018.


Komentari