Vesti Garmiš - Trijumf Ane Feninger u superveleslalomu

Garmiš - Trijumf Ane Feninger u superveleslalomu

Garmisch-Partenkirchen, GER | 03.03.2013. | B92-JT
annafenninger04032013

Austrijanka Ana Feninger (Anna Fenninger) trijumfovala je na pretposlednjem superveleslalomu sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u Garmiš-Partenkirhenu. Feningerova je do prve pobede u toj disciplini, a treće ukupno u karijeri, došla u vremenu od 1:20.43 minuta.

Drugo mesto, sa dve desetinke zaostatka, zauzela je miljenica domaće publike Marija Hefl-Riš, dok je treća bila Amerikanka Džulija Mankuzo, koja je bila samo tri stotinke iza.

Pored pobede Feningerove, koja je tako postala prva Austrijanka posle Elizabet Gergl u sezoni 2009/10 koja je slavila u superveleslalomu, nedeljnu trku su obeležile i pretnje upućene novoj osvajačici Svetskog kupa Tini Maze. Slovenka je pred start trke dobila pretnje smrću, zbog čega trku nije odskijala najbolje i na kraju je morala da se zadovolji četvrtim mestom.

Feningerova je odskijala sjajno na kraju i zasluženo slavila, a iza nje, Hefl-Rišove, Mankuzo i Maze, našla se još jedna domaća skijašica Veronika Hronek. Šesta je bila Nikol Hosp iz Austrije, a sledile su je Švajcarkinja Lara Gut, Tina Vajrater iz Lihtenštajna, još jedna švajcarska skijašica Fabijen Zuter i i Viktorija Rebensburg iz Nemačke.

Maze sada na čelu generalnog plasmana ima 2.074 bodova, a slede je Hefl-Rišova sa 1.050 i Feningerova, koja je sakupila 884 boda. U poretku superveleslaloma, Slovenka je takođe prva sa 420 bodova, 55 više nego što je sakupila Mankuzo.

Svetski kup se nastavlja sledećeg vikenda u nemačkom Ofteršvangu, gde će se skijašice takmičiti u veleslalomu i slalomu.

Komentari