Vesti FIS Ski–roll kup "Zvezda 2020" na Zlatiboru

FIS Ski–roll kup "Zvezda 2020" na Zlatiboru

Zlatibor | 26.08.2020.
skzvezda avgust 2020 6 100x608

Na Zlatiboru je u organizaciji Skijaškog sveza Srbije i Smučarskog kluba Zvezda u utorak i sredu 25. i 26. avgusta 2020. održano međunarodno takmičenje za FIS kategorije takmičara, seniore i decu uzrasta U12 i U14 u letnjoj disciplini skijaškog trčanja - roller ski.
 
Učestvovalo je ukupno 50 takmičara iz 4 zemalje, Grčke, Severna Makedonije, Bosna i Hercegovine i Srbije. Takmičari iz Bugarske i Rumunije koji su bili prijavljeni nisu mogli da dođu zbog mera ulaska u zemlju u vezi sa korona virusom.

Prvog dana održane su trke u distanci na 10 km slobodnim stilom.
U ženskoj konkurenciji trijimfovala je Maida Drndić - Srbija. Anja Ilić je bila druga dok je treće mesto zauzela BiH takmičarka Sanja Kusmak.
U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio grčki takmičar Apostolos Angelis ispred Stavre Jada iz Makedonije i još jednog grka, Nikolasa Tsourekasa.

Dečije kategorije su takmičile u disciplini distanca na 3 km slobodnim stilom. Pobednici u ženskoj konkurenciji su Ana Jeremić i Lamija Salihagić, dok su u muškoj najbolji bili Košta Petrovski i Andrej Tošić.

Drugog takmičarskog dana devojke su vozile kraću trku na distanci od 5km a poredak najboljih je bio isti kao i prvog dana: Maida Drndić, Anja Ilić i Sanja Kusmak.

Drugog dana muškarci su vozili još jednu trku na 10km. Grčki trkač Apostolos Angelis je i na ovoj trci potvrdio dominaciju. Drugi je bio Strahinja Erić, BIH a treće mesto je zauteo srpski takmičar Miloš Milosavljević.

I drugog dana su se trkali mladi takmičari, isti su zauzeli prva mesta.

Trke su se vozile na putnom pravcu - stazi od železničke stanice Semegnjevo gde je start do raskrsnice ulica Andrije Jevremovića i Bele vode na Zlatiboru gde je bio cilj.
Ski klub Zvezda se potrudio da takmičenje prođe u najboljem redu, a sve u skladu sa epidemiološkim pravilima.

28-29. avgusta se vozi FIS ROLLERSKI CUP KRUSHEVO - Severna Makedonija.


            Izvor: FIS, skisavez.com, zlatibor.tv    Foto: skisavez.com

 

Galerija slika

Komentari