Vesti FIS Ski–roll kup "Đurkovac 2020" na Zlatiboru

FIS Ski–roll kup "Đurkovac 2020" na Zlatiboru

Zlatibor | 21.09.2020. | FIS
kup djurakovac 19092020 9 960x

Na Zlatiboru je održan drugi po redu međunarodni FIS SkiROLL "ĐURKOVAC KUP", letnjoj varijanti nordijskog skijanja, u organizaciji Skijaškog saveza Srbije i Smučarskog kluba Zvezda. Takmičili su skijaški trkači iz Grčke, Makedonije, BIH i Srbije.

Trke na Zlatiboru su vožene kao zamene za one koje su, kako je bilo najavljeno u FiS kalendaru, trebale da se održe u Beogradu. Takmičenje je održano na stazi Semegnjevo i to na potezu od železničke stanice do raskrsnice ulica Andrije Jevremovića i Bele vode gde je bio cilj.

U nedelju 20.09.2020. muškarci su vozili distancu na 10km. Najbrži je bio Strahinja Erić (BIH) ispred Miloša Milosavljevića i Nikolasa TSOUREKAS(GRE).
Devojke su takmičile na 5 km, trijumfovala je Maida Drndić ispred Anje Ilić i grkinje Marine Ntanou.
Svoje trke na 3 km su vozili i mladi takmičari uzrasta U12 i U14 god.

Drugog takmičarskog dana u ponedeljak 21.09.2020. u muškoj trci na 10km Strahinja Erić (BIH) je ponovo bio najbolji. Ovog puta je grk Nikolasa TSOUREKAS bio drugi, a naš Miloš Milosavljević je zauzeo 3. mesto.
Devojke su i drugog dana takmičile na 5 km, a redosled najboljih je bio isti kao prvog dana: Maida Drndić ispred Anje Ilić i grkinje Marine Ntanou.
I drugog dana su takmičile mlade kategorije takmičara U12 i U14, a umesto planiranih sprint trka, ponovo su vozili distancu na 3 km.

Tihomir Milosavljević, trener našeg najuspešnije takmičara Miloša Milosavljevića, je prokomentarisao postignuti rezultat:
"Iza nas je rezultatatski najbolja sezona... samo mi znamo kako smo to izneli... prepreke koje nam se nameću sami otklanjamo i jurišamo ka cilju... posle 2 i 3 mesta na Zlatiboru, očekuju nas još dve trke u MKD posle kojih možemo izneti tačnu analizu i postaviti ciljeve."

Po drugi put ove sezone, Smučarski klub Zvezda - Zlatibor je bio uspešan organizaror FIS Roller ski takmičenja: "Organizacija trke, druga ove godine na najvišem nivou. Veliko hvala svim prijateljima koji su nam pomogli oko organizacije i bez kojih trka ne bi bila organizovana. Teška organizacija ali naši takmičari su nam kao i uvek do sada pokazali da se treba za njih pomučiti. Hvala svim zemljama i klubovima što su došli na takmičenje! Vidimo se na zimu."

Naredne i poslednje trke letnje sezone Roller SKI takmičenja održaće se 23 i 24. septembra 2020 u Skoplju u Makedoniji.

Galerija slika

Komentari