Vesti FIS SES CUP na Kopaoniku - Maša Janković dva puta na postollju u slalomu

FIS SES CUP na Kopaoniku - Maša Janković dva puta na postollju u slalomu

Kopaonik | 18.12.2013. | FB Alpsko skijanje Srbija
seskup20131540

U ponedeljak 16.12.2013. su održane prve trke SES (Small European Ski) kupa malih evropskih ski nacija na Kopaoniku. Prva dva takmičarska dana na programu su bile slalom trke u obe konkurencije.

Prvog dana SES kupa u ženskom slalomu Maša Janković popela se na najviše postolje, dok Veronika Tomić nije uspela da završi trku. Ovo je bila treća pobeda Jankovićeve u karijeri.

U muškoj konkurenciji pobedu je odneo Bugarin, Georgi Nushev. Od naših skijaša jedini je trku završio Mladen Pešić zauzevši 12. mesto. Vanja Starčević je diskalifikovan u prvoj trci, dok naši takmičari od kojih smo najviše očekivali, Strahinja Stanišić i Marko Stevović, nisu uspeli uspeli da završe trku zajedno sa Pavlović Savom.


Drugog dana SES kupa u utorak na Kopaoniku su održane slalom trke u obe konkurencije. Maša Janković uspela je opet da se popne na postolje, ali ovoga puta to je bio najniži stepenik, dok Veronika Tomić i ovoga puta nije završila trku. Na ženskom slalomu pobedu je odnela Vera Asenova iz Bugarske.

U muškoj konkurenciji pobednik je ponovo bio Bugarin, Georgi Nushev. Strahinja Stanišič zauzeo je 7. mesto sa osvojenih 51.69 FIS poena, Vanja Starčević bio je osmi, a Sava Pavlović 15-ti. Trku nisu završili Marko Stevović i Mladen Pešić.

U sredu i četvertak na programu je veleslalom u obe konkurencije. Organizator ski takmičenja je Skijaški savez Srbije, uz tehničku podršku Skijališta Srbije.


     Foto: FB, Milan Božić

 

Galerija slika

Komentari