Vesti EYOF 2019 - Festival svečano zatvoren ceremonijom u Istočnom Sarajevu

EYOF 2019 - Festival svečano zatvoren ceremonijom u Istočnom Sarajevu

Istočno Sarajevo | 16.02.2019. | avaz.ba
eyof19 zatvaranje 2

Poslednji dan Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) je bio petak, 15.februar 2019. Festival je svečano zatvoren na ceremoniji u Istočnom Sarajevu  ispred zgrade Gradske uprave.

e večeri su podijeljeni i poslednji setovi medalja za pobednike u alpskom skijanju, karlingu, mešovitoj štafeti u biatlonu, mešovitoj štafeti u skijaškom trčanju, brzom klizanju na 1.000 metara i mešovitoj štafeti u brzom klizanju.

Svečana ceremonija zatvaranja Festivala je počela u 19.30 sati, ispred Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Na ceremoniji je ugašen olimpijski plamen, a bila je upriličena predaja zastave između ovogodišnjeg organizatora i organizatora narednog EYOF-a, čiji je domaćin finski Lahti.

Prisustvovali su svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine kao ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH.

Organizatori su se pobrinuli i za bogat zabavni program, koji je počeo u 18 sati koncertom popularne rok grupe "Van Gogh", a nakon ceremonije zatvaranja prisutne je dugo u noć, uz spektakularan vatromet, zabavljala grupa "Miligram".

Izet Rađo, potpredsednik Olimpijskog komiteta BiH, zahvalio se mladim sportistima što su doneli dobru energiju i vratili olimpijski duh u BiH.

- Zahvaljujem se i volonterima. Bez vas EYOF ne bi imao ni boju ni miris ni ukus. Hvala vam. I dva grada, jedan san, hvala vam. Sada je naš san postao stvarnost - istakao je Rađo.

U Istočnom Sarajevu spuštena je zastava EYOF-a čime je zvanično završen ovaj sportski spektakl.

Na EYOF-u se takmičilo 911 sportista od 14 do 18 godina iz 46 evropskih zemalja koji su se nadmetali u osam različitih sportova.

Najuspješniji su Norvežani sa 12 medalja, od kojih šest zlatnih, jedno srebro i pet bronzi. Druga je Švajcarska takođe sa 12 medalja, po pet zlatnih i srebrenih i dvije bronze, dok su na trećem mestu mladi sportisti Francuske (11).

 

Komentari